Rukomet

Porte: "Susret s Hrvatskom iskoristit ćemo kao pripremu za polufinale"

Branimir Korać • srijeda, 23.01.2019.
Porte: "Susret s Hrvatskom iskoristit ćemo kao pripremu za polufinale"
Foto: EPA

Valentin Porte jak je francuski adut uoči posljednjih utakmica na Svjetskom prvenstvu, a od susreta protiv Hrvatske očekuje pobjedu...

Univerzalac Montpelliera može jednako kvalitetno odigrati na desnom vanjskom i desnom krilu, a ovdje ga Dinart koristi na krilnoj poziciji iako je godinama u reprezentaciji igrao u vanjskoj liniji.

"Javnost cijeni krilne igrače jer su spektakularni, pogledajte samo umjetnike poput Guigoua ili Abaloa. Međutim to je pozicija na kojoj više nego igdje ovisite o ulozi drugih, to je manje zahvalna pozicija. Možeš biti sat vremena bez lopte pa onda doći do nje i ne smiješ promašiti. Prošle godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj bio sam dosta nervozan zbog toga, ali sada sam se priviknuo na to."

Na poziciji desnog vanjskog vlada velika gužva i nije jednostavno izboriti se za mjesto. Porteu je jasno da su ostali ispred njega na toj poziciji.

"Na desnom beku imamo stvarno veliki izbor i pokušavam biti što bolje desno krilo. Mladi igrači su talentirani, ali već i iskusni i hladnokrvni. čak i tijekom treninga impresioniran sam s njima, sjajna je stvar da imamo takvu kvalitetu."

Francuska raste i igra sve bolje te ne želi taj rast usporiti nekim lošijim nastupom ili rezultatom protiv Hrvatske.

"Trebalo je vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i bilo je razdoblja kada nije bilo jednostavno, ali nemamo se što buniti. Španjolsku smo odradili jako dobro, jednako kao i drugi meč protiv Islanda koji je mogao biti jako težak protivnik iako je na papiru slabija momčad. Susret s Hrvatskom iskoristit ćemo kao pripremu za polufinale i kako bi nastavili rasti. Želimo završiti i na prvom mjestu u skupini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!