Rukomet

Gille: "Hrvatski igrači su ponosni i žele napraviti nešto više nakon sudačkih nepravdi u zadnjem meču"

Branimir Korać • srijeda, 23.01.2019.
Gille: "Hrvatski igrači su ponosni i žele napraviti nešto više nakon sudačkih nepravdi u zadnjem meču"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra posljednji susret Glavne runde Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, a u Kölnu joj je protivnik Francuska koja je već osigurala nastup u polufinalu...

Pomoćni trener francuske reprezentacije Guillaume Gille napominje kako je Hrvatska odigrala odličan turnir i jedini kiks je poraz u susretu protiv Brazila.

"Hrvatska je podbacila samo u jednoj utakmici, ostatak natjecanja odradila je sjajno. Poraz od Brazila ostavio je posljedice, ali Hrvatska je svejedno imala šanse protiv domaćina ostati u borbi za polufinale. U ponedjeljak navečer Hrvati su natjerali Njemačku na maksimalan angažman i dvije minute prije kraja još su imali pobjedu u rukama."

Gille napominje kako Hrvatska ima motiv i ima za što igrati.

"Bez obzira na ozljede i veliko razočaranje koje je doživjela protiv Brazila, Hrvatska i dalje može stvoriti ogromne probleme protivnicima. Hrvatskoj su ovi bodovi jako važni zbog hvatanja mjesta u olimpijskim kvalifikacijama, njezini igrači su ponosni i žele napraviti nešto više nakon sudačkih nepravdi u zadnjem meču."

Naravno, ističe se i hrvatska obrana koja je stvorila dosta problema svim protivnicima, a izostanak Cindrića otvara više prostora Duvnjaku i Karačiću.

"Mislim da će nam probati stvoriti velike probleme jakom obranom kao što su to napravili protiv Njemačke pouzdajući se i u novog člana Montpelliera Marina Šegu. Hrvatska je izgubila Luku Cindrića, ali tu su Domagoj Duvnjak i Igor Karačić koji su jako opasni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!