Košarka

Žižić i Bogdanović među najboljima u svojim momčadima, teška ozljeda Oladipa, Harden prvi put preko 60

Branimir Korać • četvrtak, 24.01.2019.
Žižić i Bogdanović među najboljima u svojim momčadima, teška ozljeda Oladipa, Harden prvi put preko 60
Foto: EPA

Burna je bila ova noć u NBA ligi uz deset utakmica i dva odlična nastupa hrvatskih košarkaša. Ante Žižić i Bojan Bogdanović napravili su dobar posao, ali nisu obojica slavili. Loša vijest za Bogdanovićevu momčad je teška ozljeda Victora Oladipa, a loša vijest za New York Knickse je briljantna večer Jamesa Hardena koji je postigao više od polovice Houstonovih koševa u pobjedi u New Yorku...

Pacersi su odnijeli pobjedu protiv Raptorsa, ali skupo je plaćena. Tešku ozljedu zaradio je Victor Oladipo, koliko je teška saznat će se danas, ali Pacersi smatraju i prognoziraju kako je iznimno ozbiljna i da je za Oladipa sezona gotova.

U prvom poluvremenu noga mu je u jednom trenutku na startu druge dionice proklizala i završio je u bolovima na parketu. Odmah mu je pružena pomoć te je na nosilima napustio dvoranu. "Ozljeda je ozbiljna, a više ćemo znati nakon magnetske rezonancije. Nećemo nagađati, situacija je jako teška. On je taj koji nas je uvijek pokušavao podići, sada ćemo mi njega", poručio je trener McMillan.

Pacersi su na kraju izvukli pobjedu uz 23 poena i 15 skokova Thaddeusa Younga, 17 poena i osam asistencija Darrena Collisona te 13 poena i deset skokova Mylesa Turnera. Bojan Bogdanović je za 34 minute ubacio 16 poena (3/8 za dva, 2/3 trica, 4/5 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Serge Ibaka kod gostiju je upisa 23 poena i 11 skokova, a Kyle Lowry dodao je 20 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Boston Celticsi lako su izašli na kraj s Cleveland Cavaliersima kojima nedostaje nekoliko igrača, ali i s njima su među najlošijim momčadima lige. Ovdje je Bostonu trebalo malo vremena da uhvati ritam, ali u drugoj dionici je ubrzao, Cavsi ga nisu mogli pratiti i tonuli su sve više.

Sjajnu utakmicu odigrao je Terry Rozier s 26 poena, osam skokova i šest asistencija, a Jaylen Brown dodao je 23 poena i šest skokova.

Kod Cavsa Cedi Osman završio je s 25 poena i osam skokova, a Ante Žižić za 33 minute dodao je 19 poena (9/17 za dva, 1/3 slobodna) i osam skokova.

Utakmicu za pamćenje odigrao je James Harden koji je nosio Rocketse do pobjede u Madison Square Gardenu. Harden je već na poluvremenu imao 36 poena dok je ostatak Houstonove momčadi bio na 22 poena. U drugom dijelu dobio je pomoć, no svejedno je na kraju zabio više od polovice Houstonovih poena.

Ubilježio je svoju prvu utakmicu u karijeri s više od 60 poena ubacivši ih 61 čime je izjednačio rekord Kobea Bryanta kao gosta u ovoj dvorani. Osim toga dodao je i 15 skokova te ubacio zadnji koš na susretu. Kod Knicksa Mario Hezonja nije ulazio dok je Allonzo Trier ubacio 31 poen.

NBA:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 110:106
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 123:103
Brooklyn Nets - Orlando Magic 114:110
Miami Heat - Los Angeles Clippers 99:111
New York Knicks - Houston Rockets 110:114
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 101:121
Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 107:118
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 94:98
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 122:120
Utah Jazz - Denver Nuggets 114:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!