Tenis

Prekinut san Danielle Collins, Kvitova i Osaka u finalu

Branimir Korać • četvrtak, 24.01.2019.
Prekinut san Danielle Collins, Kvitova i Osaka u finalu
Foto: EPA

Poznate su finalistice Australian Opena. Petra Kvitova i Naomi Osaka opravdale su status favoritkinja u polufinalnim dvobojima i izborile su borbu za titulu...

Prije dvije godine Petra Kvitova propustila je turnir zbog napada provalnika koji ju je ozlijedio u njezinom domu, a danas je na korak do osvajanja Australian Opena. Kvitova je ušla u finale pobjedom nad najvećim iznenađenjem ovogodišnjeg izdanja turnira, Danielle Collins.

"Iskreno, još uvijek ne vjerujem da sam ušla u finale. Čudno je, nisam niti znala hoću li se uopće vratiti tenisu. Mislim da je čak bilo vrlo malo onih koji su vjerovali da ću se vratiti tenisu i ponovno igrati na ovoj razini", rekla je Kvitova koja je prva Čehinja od Jane Novotne i 1991. godine došla do finala u Melbourneu.

Collins je igrala dobro u prvom setu, sve do 4:4 kada je zatvoren krov zbog visoke temperature, a nakon toga Collins je počela padati. Tie-break je izgubila sa 7:2, a onda je drugi set izgubila sa 6:0.

"Mislim da bi bilo u redu da se meč završi u istim uvjetima kao što je počeo. Promjena uvjeta ujedno i mijenja ritam meča", kaže Collins.

U finalu Kvitovu čeka osvajačica US Opena Naomi Osaka koja je u tri seta eliminirala Karolinu Pliškovu. Osaka je prvi put došla do finala ovog turnira, Pliškova je ostala bez goriva nakon drame protiv Serene Williams u četvrtfinalu.

Japanka je odigrala sjajan meč i prva je tenisačica iz ove države koja je dohvatila finale ovog turnira.

Australian Open, polufinale:
Petra Kvitova (Češka, 8) - Danielle Collins (SAD) 7:6(2), 6:0
Naomi Osaka (Japan, 4) - Karolina Pliškova (Češka, 7) 6:2, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!