Rukomet

Nexe pobjedom protiv Steaue traži put na Final Four

Jan Šneler • četvrtak, 24.01.2019.
Nexe pobjedom protiv Steaue traži put na Final Four
Foto: FaH

Nastavlja se natjecanje u SEHA Gazprom ligi, a našički Nexe večeras će gostovati kod rumunjske Steaue. Objektivno, hrvatski klub je jači i trebao bi doći do nove pobjede u regionalnom natjecanju...

Iako Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj tek ulazi u završnu fazu, natjecanje u SEHA Gazprom ligi se nastavlja. Danas će svoj prvi susret nakon pauze odigrati Nexe, a protivnik će biti Steaua Bukurešt.

Našički klub, trenutno trećeplasiran na tablici, s velikim optimizmom odlazi u Rumunjsku te se nada pobjedi s kojom bi bili još bliži velikom cilju - odlasku na Final Four. Nažalost, zbog nastupa u reprezentaciji, večeras za Nexe neće moći igrati Marin Šipić i Ivan Vida s kojima bi Nexe definitivno bio puno jači. Očekuje se ipak nastup Halila Jaganjca koji je bio u Njemačkoj, ali nije upisao niti jednu minutu.

"Prva je utakmica i treba biti jako oprezan, treba respektirati taj gostujući teren Steaue gdje su već otkinuli dosta bodova. Nama je ovo jako važna utakmica i sigurno ćemo nastojati imati maksimalnu koncentraciju i fokus. Bez obzira što je start i što još nismo u natjecateljskom modu želimo odigrati što bolje i upisati prijeko potrebne bodove. Neće biti lako, Steaua je odlična ekipa i može odigrati strašno dobru obranu. Sigurno da su na svom parketu respektabilan protivnik. Treba se stisnuti, mobilizirati i ići pošto-poto tamo uzeti ta tri boda koja su nam toliko potrebna", rekao je za službene stranice kluba trener Nexea Hrvoje Horvat.

Rumunjska momčad nije loša, jedno od poznatijih imena u njoj je Stefan Vujić koji je također bio na Svjetskom prvenstvu i danas bi trebao dobiti poštedu. Trenutno se Steaua nalazi na sedmom mjestu i to je realan prikaz kvalitete ove momčadi.

Nexe ne bi smio imati probleme protiv objektivno slabijeg protivnika, svaka sljedeća pobjeda velik je korak prema Final Fouru što Nexe doista zaslužuje s obzirom na igre koje prikazuje ove sezone.

Susret počinje u 18.30 sati.

SEHA Gazprom liga, 14. kolo:
Steaua Bukurešt - Nexe (18.30)

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!