Tenis

Nadal nakon lekcije Tsitsipasu: "U Brisbaneu mi je bilo teško povjerovati da ću biti gdje sam sad"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.01.2019.
Nadal nakon lekcije Tsitsipasu: "U Brisbaneu mi je bilo teško povjerovati da ću biti gdje sam sad"
Foto: EPA

Rafael Nadal prošao je u finale Australian Opena gdje čeka na prvu titulu od 2009. godine. U polufinalu je pregazio Stefanosa Tsitsipasa i priznao kako nije očekivao ovakav nastup.

Glatkih 6:2, 6:4, 6:0 za Rafaela Nadala protiv Stefanosa Tsitsipasa i ulazak u novo finale Australian Opena. Ovo mu je peti put da ulazi u finale u Melbourneu, a slavio je samo jednom i to 2009. godine kada je u finalu u pet setova svladao Rogera Federera.

2012. godine u finalu je igrao protiv Novaka Đokovića i izgubio u pet setova, 2014. godine svladao ga je u četiri seta Stan Wawrinka, a 2017. godine u pet setova bolji je bio Federer.

Ovo mu je peto finale, do njega je došao visokom pobjedom protiv Tsitsipasa, a nedugo prije početka Australian Opena otkazao je nastup u Brisbaneu jer još uvijek nije bio potpuno spreman.

"Nadam se da mogu još bolje, ali ovo je bio sjajan meč i sjajan turnir za mene. Prošlo je puno mjeseci bez mečeva, ali navijači su me napunili energijom. U Brisbaneu mi je bilo teško za povjerovati da ću biti gdje sam sad", istaknuo je Nadal.

Tsitsipas nije imao šanse, ali tvrdi kako mu je ovo bila škola.

"Mogu biti prezadovoljan svojim nastupom u Melbourneu, došao sam do polufinala i ovo je veliko iskustvo. Rafa je igrao nevjerojatno i bilo je jako teško suprotstaviti mu se."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!