Košarka

Iz Cedevite poručuju: "Možemo biti prvi koji će svladati Zvezdu u ABA ligi ove sezone"

Sportnet, Branimir Korać • petak, 25.01.2019.
Iz Cedevite poručuju: "Možemo biti prvi koji će svladati Zvezdu u ABA ligi ove sezone"
Foto: FaH

U 17. kolu ABA lige Cedevita će u subotu u 17 sati u Domu sportova ugostiti Crvenu zvezdu, momčad koja ove sezone u spomenutom natjecanju još uvijek nije upisala poraz.

Cedevita je trenutno druga na tablici ABA lige s omjerom 11-5 i ispred treće Budućnosti VOLI, koja ima isti broj pobjeda, je samo zahvaljujući boljoj međusobnoj koš-razlici. Momčadi Slavena Rimca stoga je do kraja regularne sezone svaka utakmica vrlo važna.

"Prvo bih htio pozvati sve navijače i zaljubljenike u košarku da dođu i pomognu nam. Dolazi Zvezda, bez ijedne izgubljene utakmice dosad u ABA ligi. Prema tome, definitivno mamac za gledatelje i za nas jedan veliki izazov. Jednostavno smo u takvom programu da nema previše vremena za velike pripreme, međutim siguran sam da će momčad biti motivirana. Prvu utakmicu nismo izgledali dobro i to je još jedan dodatni motiv i, iskreno, nadam se da ćemo sada biti puno bolji. Isto tako i oni su u jednom nezgodnom programu s puno utakmica i mislim da će obje ekipe biti raspoložene i da ćemo odigrati pravu utakmicu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac uoči subotnjeg derbija.

Cedevita je u Podgorici pokazala da može biti u egalu i u teškim utakmicama.

"Mislim da smo, kad smo fokusirani i prije svega kad smo energetski dobri, s obzirom da imamo manjak rotacija pogotovo na unutarnjim pozicijama, pokazali da možemo igrati sa svima. Zvezda nas je prvu utakmicu dobila i sad ćemo vidjeti koliko možemo protiv najbolje momčadi u ABA ligi. Oni na tim pozicijama gdje smo mi inferiorni jesu dominantni, ali mislim da smo se i prije susreli s takvim problemima i dobro smo ih riješili. Mi imamo neke prednosti, s obzirom na njihove obrambene principe", dodao je Rimac.

Krilo Edo Murić željno iščekuje derbi: "Sigurno nas očekuje težak meč. Oni u ABA ligi još nisu imali poraz tako da to sigurno puno govori o njima. Igramo kod kuće, sigurno imamo šanse, samo trebamo izaći pravi, trebamo se boriti i mislim da će ona ekipa koja će više željeti pobjedu dobiti utakmicu. Imamo veliku motivaciju da ih prvi dobijemo i napravit ćemo sve za taj cilj. Nadam se da će biti dvorana puna, dolazi možda i najbolja ekipa ABA lige i zato ćemo trebati svakog da nam pomogne s tribina da nam bude lakše."

Murić vjeruje da se Cedevita može oduprijeti Zvezdi.

"Pokazali smo, ne samo u Podgorici nego i u puno drugih utakmica, da ako uđemo pravi u utakmicu i ako imamo motivaciju na 200 posto, da možemo svakoga dobiti. U nekim utakmicama možda ne izgleda tako, ali ja osjećam da ova ekipa ima veliki potencijal i nismo na maksimumu. Utakmica kao što je ova u subotu stvara prvake. Mi želimo biti u vrhu, tako da ćemo morati dobivati takve utakmice i stoga ne vidim razlog da ne damo sve od sebe i da budemo prvi koji će ih dobiti ove sezone", izjavio je Murić.

Cedevita će i u ovoj utakmici igrati bez centara Karla Žganeca i Marka Banića.

KK Cedevita

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina25.01.2019. u 10:17
    s jednim unutarnjim igračem u rosteru mislite svladati Zvezdu? huhahhahahahahaha
    pikepiletina