Košarka

Bender nastavlja s vrlo dobrim nastupima, Zubac upisao poraz protiv Šarića

Branimir Korać • petak, 25.01.2019.
Bender nastavlja s vrlo dobrim nastupima, Zubac upisao poraz protiv Šarića
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila četiri susreta, a nastupila su trojica hrvatskih košarkaša. Najučinkovitiji bio je Dragan Bender koji odlično koristi priliku koja mu se ukazala...

U zadnja tri susreta Dragan Bender poslan je na parket i dobio je priliku zbog problema Sunsa s izostancima u centarskoj liniji i odlično je koristi. U sve tri utakmice upisao je dvoznamenkast učinak, u prošle dvije čak i double-double, a ovaj put nije imao tako velik broj skokova, ali je ubacio najviše poena u ovoj sezoni.

Protivnik nije bio jednostavan, Sunsi su ugostili Portland Trail Blazerse koji su na kraju opravdali status favorita i upisali pobjedu 120:106, a Bender se odlično nosio s Jusufom Nurkićem. Hrvatski košarkaš je za 28 minuta provedenih na parketu upisao 17 poena (3/6 za dva, 3/6 za tri, 2/3 slobodna) uz tri skoka i tri osvojene lopte te je bio treći strijelac Sunsa nakon Devin Bookera s 27 poena, ali i osam izgubljenih lopti te Kellyja Oubrea koji je završio s 18 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Sunsi su tako stigli do šestog uzastopnog poraza, Portland je ponovno predvodio Damian Lillard koji je imao pomoć i s klupe, a Terry Stotts bio je zadovoljan samo drugim poluvremenom. "Prvo poluvrijeme bilo je frustrirajuće. Promašili smo puno toga i dopustili puno poena iz tranzicije. U drugom dijelu bili smo puno bolji", istaknuo je.

Lillard je susret završio s 24 poena, a po 20 su dodali CJ McCollum i Jake Layman (osam skokova).

Minnesota je gostovala u Los Angelesu kod Lakersa i upisala pobjedu 120:105, a potpuno odvajanje stiglo je u posljednjoj dionici. Dotad su se Lakersi dobro držali i nisu dopustili Minnesoti da se značajnije odvoji.

Nakon točno mjesec dana odsustva zbog ozljede prsta, vratio se Rajon Rondo, ali to nije spasilo Lakerse od poraza, trećeg u nizu, a Minnesota je ubilježila treću pobjedu zaredom.

Što se tiče hrvatskih košarkaša, Ivica Zubac pojedinačno je ostvario bolji učinak. Za 21 minutu na parketu ubacio je deset poena (5/12 za dva) i uhvatio osam skokova dok je ovo bila još jedna frustrirajuća utakmica za Darija Šarića koji je za 20 minuta ubacio samo četiri poena (1/1 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz šest skokova. U četvrtoj četvrtini povrh svega zaradio je vrlo neugodan lakat u glavu nakon pivotiranja McGeeja.

Karl-Anthony Towns bio je prvo ime susreta s 27 poena, 12 skokova i pet asistencija, Andrew Wiggins ubacio je 23 poena uz osam skokova, a Taj Gibson 14 poena uz deset skokova. Kod poraženih Brandon Ingram upisao je 20 poena uz šest skokova, a Rajon Rondo 15 poena uz 13 asistencija i šest skokova.

Oklahoma City Thunder slavio je protiv Pelicansa, a Russell Westbrook upisao je 15. ovosezonski triple-double učinak. Pelicansi nisu imali jednostavan posao zbog brojnih izostanaka, ali su pružili dobar otpor favoriziranom domaćinu.

Po 23 poena kod Thundera upisali su Paul George (11 skokova, sedam dodavanja) i Westbrook (17 skokova, 16 asistencija) dok je Steven Adams dodao 20 poena i 13 skokova. Kod Pelicansa Jrue Holiday ubacio je 22 poena uz devet skokova i 13 asistencija, Darius Miller dodao je 21 poen i sedam skokova, a Elfrid Payton 15 poena i 12 asistencija.

Warriorsi ovaj put nisu imali veliku tricašku večer, ali i uz samo sedam ubačenih trica slavili su kod Wizardsa sa 118:126. Ovo je deveta uzastopna pobjeda Warriorsa, a sve učinkovitiji je DeMarcus Cousins (17 poena, šest skokova) s kojim su Warrorsi još veća noćna mora za sve protivnike.

Stephen Curry završio je susret s 38 poena, Kevin Durant dodao je 21 uz pet asistencija. Kod Wizardsa Trevor Ariza ubacio je 27 poena, Bradley Beal 22 uz deset skokova, a Tomaš Satoransky 20 uz deset asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 122:116
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 106:120
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 105:120
Washington Wizards - Golden State Warriors 118:126

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!