Tenis

Đoković uništio Pouillea za manje od sat i pol i izborio klasik s Nadalom

Branimir Korać • petak, 25.01.2019.
Đoković uništio Pouillea za manje od sat i pol i izborio klasik s Nadalom
Foto: EPA

Novak Đoković pridružio se Rafaelu Nadalu u finalu Australian Opena ogromnom dominacijom u drugom polufinalnom dvoboju. Lucas Pouille nije bio ravnopravan protivnik...

Kada nekoga razbijete za samo sat i 25 minuta u tri seta, možete biti prezadovoljni. Novak Đoković uništio je Lucasa Pouillea i na 40 australskih stupnjeva na najbrži mogući način izborio ulazak u finale Australian Opena. Tamo ga čeka Rafael Nadal koji je imao dan odmora uoči finala, ali to ne bi smjelo predstavljati neku veliku smetnju za Đokovića koji se nije previše umorio u današnjem polufinalu.

Lucas Pouille napravio je veliki posao već samim plasmanom u polufinale Australian Opena, nikada nije napravio ovako dobar rezultat na Grand Slam turnirima, ali kombinacija umora nakon niza teških mečeva i Đokovićeve kvalitete, utjecali su na Pouillea koji nije imao nikakve šanse u ovom susretu.

Navijači su ostali razočarani, znalo se da je Đoković veliki favorit, ali očekivao se barem malo jači otpor Francuza, no on nije imao nikakvog odgovora na igru Đokovića, koji je uz sve to jako malo griješio i sve što je zamislio, polazilo mu je za reketom.

Prvi set Đoković je dobio bez izgubljenog gema da bi Pouille na oduševljenje prisutnih napokon stigao do gema kod 1:0 za Đokovića u drugom setu. Nije se dugo čekalo da prvi igrač svijeta dođe do novog breaka, vrlo brzo odjurio je do 4:1 da bi i u osmom gemu seta napravio break i sa 6:2 uzeo drugi set.

Treći set bio je kopija drugog, čak u istim gemovima Đoković je dolazio do breakova te je na kraju s iznimno uvjerljivih 6:0, 6:2, 6:2 došao do finala.

U cijelom meču Đoković je napravio samo pet neprisiljenih pogrešaka dok je Francuz imao njih 22 više, a prvi igrač svijeta protivniku nije dopustio niti jednu break loptu.

Australian Open, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Lucas Pouille (Francuska, 28) 6:0, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet26.01.2019. u 09:11
    Ispravljeno, hvala! :)
    Dario_SNet
  • Tko Gdje26.01.2019. u 05:53
    Navijači su ostali razočarani, znalo se da je Đoković veliki favorit, ali očekivao se barem malo jači otpor Francuza, no on nije imao nikakvog odgovora na igru Nadala ? Nadala?:)
    Tko Gdje