Rukomet

Francuzi žele pokvariti planove Dancima i Nijemcima: "Želimo kreirati našu priču"

Branimir Korać • petak, 25.01.2019.
Francuzi žele pokvariti planove Dancima i Nijemcima: "Želimo kreirati našu priču"
Foto: FaH

Francuska i Danska sastaju se u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva. Susret u Hamburgu počinje u 17 sati i 30 minuta...

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen respektira Francuze i očekuje jako težak dvoboj, ali ističe kako su ostale samo najbolje reprezentacije.

"Sve u svemu odigrali smo jako dobar turnir što je i logično s obzirom da smo u polufinalu. Sve četiri reprezentacije dosad su imale vrhunske nastupe. Sretni smo što smo ovdje i što imamo priliku igrati protiv možda najbolje reprezentacije svijeta i najveće rukometne nacije u ovom trenutku. Francuzi ne rade sjajan posao samo sa seniorskom reprezentacijom već i s mladim selekcijama. Imam veliki respekt prema onom što su Didier i Guillaume napravili s ovom reprezentacijom, igraju jako dobro, fizički čvrsto, brzo i taktički dobro. No ako odigramo dobro i naši glavni igrači budu imali dobar dan, imat ćemo šanse. Kada dođete u ovako kasnu fazu, onda svi imaju šanse i odlučuju nijanse."

Jacobsen smatra kako činjenica da Danska ovaj put ne igra pred svojim navijačima neće smetati. U svim dosadašnjim susretima imala je ogromnu podršku s tribina, ali ovaj put to neće biti slučaj.

"Mislim da to neće biti problem. Naravno da nam je bila čast igrati u Danskoj u onakvoj atmosferi, ali nadamo se da će Nijemci navijati za nas. Imamo dosta igrača koji igraju za njemačke klubove ne tako daleko od Hamburga stoga vjerujem da nam to može pomoći. Mislim da nam je bilo svejedno protiv koga ćemo igrati u polufinalu jer su jaki i Francuska i Njemačka. Kada smo saznali da su nam oni protivnici, uopće nismo razmišljali tko je bolji izbor, samo smo htjeli osigurati polufinale."

Guillaume Gille vraća se u Hamburg gdje je igrao deset godina. Ovdje je zasnovao obitelj, Hamburg je njegov drugi dom.

"Čudno mi je govoriti engleskim jezikom u Hamburgu, umjesto njemačkim jer je Hamburg moj drugi dom. Sretni smo što smo ovdje i dio polufinala s ovim sjajnim momčadima. Bit će nam jako teško, momčadi se jako dobro poznaju i igrale su često međusobno na velikim natjecanjima. Znamo da se svi nadaju finalu između Njemačke i Danske, a mi ćemo pokušati to promijeniti. Imamo kvalitetu koju možemo iskoristiti, ali vidjet ćemo kakva nas utakmica očekuje."

Danska ima osam pobjeda u nizu, ali Mads Mensah Larsen odbacuje priče o Danskoj u ulozi favorita.

"Očekujem jako tešku utakmicu, a da bi upisali pobjedu, naši najbolji igrači morat će biti na vrhunskoj razini. Francuska na papiru ima 16 najboljih igrača svijeta stoga ćemo morati odigrati svoju najbolju utakmicu da bi došli do pobjede. Siguran sam da možemo biti ravnopravni do kraja, a onda je sve moguće."

Cyril Dumoulin također želi pokvariti zadovoljstvo onima koji sanjaju finale između Danske i Njemačke.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi, jedva čekamo susret jer smo iznimno naporno radili i sada želimo u tome uživati. Kao što je naš trener rekao, želimo stvoriti našu priču, a ne onu koju svi očekuju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!