Rukomet

Berge: "Ne razmišljamo o osveti za Krakow", Prokop: "Sagosen je jedno od najvećih norveških imena"

Branimir Korać • petak, 25.01.2019.
Berge: "Ne razmišljamo o osveti za Krakow", Prokop: "Sagosen je jedno od najvećih norveških imena"
Foto: FaH

U drugom polufinalu s početkom u 20:30 sati sastaju se Norveška i Njemačka. Norvežani igraju lepršavo i atraktivnije, ali Njemačka će imati ogromnu prednost s tribina...

Christian Berge čvrsto je na zemlji uoči ovog dvoboja s Njemačkom i želi na tu utakmicu gledati kao na svaku drugu.

"Neće to biti neka posebna utakmica zato što se igra u Njemačkoj, polufinale je uvijek zanimljivo. To je samo još jedna utakmica, jedva je čekamo i pokušat ćemo uživati u njoj. Igrali smo već u Danskoj protiv domaćina i odigrali loše, pokušat ćemo to ispraviti ovdje. Njemačka igra vrlo čvrsto u obrani, ima dobrog vratara i pokušat ćemo je natjerati na što više kretanja u obrani jer ćemo jedan na jedan imati malo šanse. Ne razmišljamo o osveti za poraz u Krakowu. Ovo je posve nova utakmica, onaj poraz nam je teško pao, ali naučili smo dosta toga iz njega."

Kristian Bjornsen jedan je od glavnih norveških aduta. Nijemce jako dobro poznaje jer tamo i igra.

"Zadovoljni smo svojim putem na ovom SP-u. U početku smo imali neke lakše utakmice, onda je stigao dvoboj protiv Danske i poraz. Neće biti lagana utakmica protiv Njemačke, imat će puno navijača na svojoj strani."

Njemački izbornik Christian Prokop ponosan je učinjenim u dosadašnjem dijelu SP-u.

"Jako smo ponosni što smo došli do Hamburga i jedva čekamo susret s Norveškom. Ovdje smo se prije tri tjedna pripremali, nadali smo se da ćemo se vratiti u ovu dvoranu, ali imali smo teške prepreke preskočiti, protivnike s brojnim velikim imenima."

Prokop poručuje kako su Steffen Weinhold i Hendrik Pekeler potpuno spremni za nastup, a kao posebnu prijetnju ističe Sandera Sagosena.

"Sagosen je jedno od najvećih norveških imena. On je fantastičan igrač, posebno u trenucima kada Norveška treba dodatnu kvalitetu i pomoć. On je uvijek tamo i upravo zato i igra u jednom od najboljih klubova današnjice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!