Rukomet

Overby: "Poznajemo Dance jako dobro, boli kada izgubiš od nekog s kim si dobar"

Branimir Korać • subota, 26.01.2019.
Overby: "Poznajemo Dance jako dobro, boli kada izgubiš od nekog s kim si dobar"
Foto: FaH

Norvežani će u borbu za titulu s Dancima nakon što su odradili sjajnu utakmicu u polufinalu protiv Njemačke. Čeka ih poznat protivnik kojeg neće biti lako svladati u njegovom dvorištu...

Christian Berge zadovoljan je nastupom svoje momčadi, no ističe kako je i njegove igrače polako počeo hvatati umor.

"Hvala Njemačkoj na velikoj borbi, bila je to jako dobra utakmica, fizički vrlo teška. Htjeli smo se boriti svih 60 minuta, pokušavali smo, ali smo umorni. Jako sam zadovoljan našim nastupom."

Espen Lie Hansen bio je zadužen za obranu i najviše vremena provodio je na tom dijelu terena. Vodio je žestoku bitku s Nijemcima.

"Odigrali smo pametno s dvojicom vratara koji su u važnim trenucima bilježili važne obrane. U napadu smo bili pametni i jako sam zadovoljan našom igrom u ovom susretu."

Slavlje Norvežana trajalo je kratko. "Možda smo pola sata proslavili i morali smo u autobus i krenuti s pripremama za novu utakmicu. Odmah smo krenuli za Herning, nije nam bio problem doći ovdje za jednu utakmicu, važna je regeneracija kasnije. Ali godinama smo prolazili kroz to i u klubovima pa znamo tko što i kada smije", tvrdi Petter Overby.

Slijedi dvoboj protiv Danske, a Overby dodaje kako Dance jako dobro poznaju i tu neće biti nikakvih tajni.

"Poznajemo Dance jako dobro i osobno. Boli kada izgubiš od nekog s kim si dobar jer ti to može 'nabijati na nos' u prolazu ili preko poruka. Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo u nedjelju slaviti."

Overby se nada kako će u Herningu biti više norveških navijača od ovih stotinjak u Hamburgu koji su se čuli tek kasnije kada je Njemačka bila u velikom minusu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!