Košarka

Harden prestigao Jordana, Bucksi preokretom do pobjede, Kingsi u završnici osigurali slavlje

Petar Jenjić • subota, 26.01.2019.
Harden prestigao Jordana, Bucksi preokretom do pobjede, Kingsi u završnici osigurali slavlje
Foto: EPA

Odigrano je još šest utakmica noćas na NBA parketima, a posebno ponovno treba izdvojiti Jamesa Hardena koji je po 22. zaredom predvodio svoju momčad kao najbolji strijelac čime je prestigao Michaela Jordana na trećem mjestu vječne ljestvice. Sacramento Kingsi osigurali su pobjedu u samoj završnici susreta, dok su nakon preokreta do slavlja stigli Milwaukee Bucksi koji imaju najbolji omjer u cijeloj ligi...

Jedna od najzanimljivijih utakmica večeri svakako je bila ona u Houstonu gdje su Rocketsi stigli do pobjede protiv Toronto Raptorsa sa 121:119. Bila je to 22. uzastopna utakmica u kojoj je James Harden predvodio svoju momčad do pobjede čime je preskočio Michaela Jordana na trećem mjestu. Ispred njega ostao je Bob McAdoo kojem je to pošlo za rukom 28. puta, kao i Wilt Chamberlain koji je neprikosnoven na brojci od 40. utakmica zaredom.

Nijednom tijekom susreta Houston nije bio u zaostatku, a minutu i 14 sekundi prije kraja imao je 11 koševa viška. Međutim, Raptorsi su zaredali s tri trice te stigli na minus dva (121:119). Nakon što su promašili tricu Rocketsi su morali braniti zadnji napad, no šut Kawhi Leonarda bio je prekratak.

Harden je susret zaključio s 35 poena i sedam asistencija, a kao odlična prinova pokazao se Kenneth Faried koji je dodao 21 koš i 14 skokova. Kawhi Leonard s 32 poena, sedam skokova i pet asistencija predvodio je Raptorse.

Sacramento Kingsi noćas su se vratili na pobjedničke staze te dodatno produžili muke Memphis Grizzliesa koji su tako upisali 14. poraz u posljednjih 15 utakmica. U konačnici su Kingsi slavili sa 99:96, a iako su vodili kroz većinu susreta, slavlje su osigurali tek u završnici. Ključnim se pokazao ubačaj De'Aarona Foxa 12 sekundi prije kraja za plus četiri (98:94) nakon čega nije bilo povratka za Memphis.

Buddy Hield s 26 poena i sedam skokova predvodio je Kingse,dok je De'Aaron Fox dodao 22 koša, šest skokova i pet asistencija, a Nemanja Bjelica 17 koševa i 11 skokova.

Memphis je predvodio Omri Casspi s 18 koševa, pet skokova i četiri ukradene lopte, Mike Conley dodao je 16 poena, šest skokova i devet asistencija.

S jako dobrim igrama na domaćem parketu nastavljaju Dallas Mavericksi koji su noćas upisali 18. slavlje u ukupno 24. utakmici pred svojim navijačima. Svladali su Detroit Pistonse rezultatom 106:101 te tako došli na omjer 22-26.

Jednu od ključnih rola odigrao je Maxi Kleber koji je prvo izblokirao Blakea Griffina, a zatim pogodio tricu za vodstvo 100:97. Nakon toga, Pistonsima su "oduzeta" dva poena jer je pregledom snimke utvrđeno kako je nekoliko minuta ranije Drummond poentirao nakon isteka vremena. Do kraja susreta Dallas je uspio sačuvati vodstvo.

Izvrsni Luka Dončić susret je zaključio s 32 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Dennis Smith Jr. dodao 19 koševa i pet asistencija. Blake Griffin s 35 poena i sedam skokova te Andre Drummond s 23 koša i 15 skokova bili su najbolji kod Pistonsa.

Šestu uzastopnu pobjedu upisali su Milwaukee Bucksi koji su na domaćem parketu svladali Charlotta Hornetse sa 108:99 te tako stigli na omjer 35-12. Zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini Bucksi su stigli do preokreta i slavlja. Deset minuta prije kraja bili su na minus 12 (92:80), ali serijom od 11:0 vratili su se u egal, ubrzo preuzeli vodstvo te stigli do pobjede. Posljednju su dionicu dobili sa 32:12.

Giannis Antetokounmpo s 34 poena i 14 skokova predvodio je Buckse do pobjede, Malcolm Brogdon dodao je 19 koševa i pet skokova, a Eric Bledsoe 18 poena.

Najbolji je u redovima Charlotte bio Nicolas Batum s 19 koševa i šest skokova, dok su po 16 poena dodali Michael Kidd-Gilchrist (sedam skokova) i Jeremy Lamb.

NBA:
Orlando Magic - Washington Wizards 91:95 (Nikola Vučević 28p, 9sk / Bradley Beal 27p, 6sk, 7as)
Chicago Bulls - LA Clippers 101:106 (Zach LaVine 29p / Tobias Harris 29p, 8sk)
Houston Rockets - Toronto Raptors 121:119
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 96:99
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 106:101
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 108:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!