Rukomet

Podravka pobjedom osigurava četvrtfinale, na putu im stoji rumunjska Craiova

Jan Šneler • subota, 26.01.2019.
Podravka pobjedom osigurava četvrtfinale, na putu im stoji rumunjska Craiova
Foto: FaH

Nakon solidnog nastupa u Ligi prvakinja Podravka ima veliku priliku doći do četvrtfinala EHF kupa. Samo jedna pobjeda još je potrebna koprivničkoj momčadi i svi se nadaju kako će to danas i ostvariti...

Sjajnu sezonu ima Podravka. Nastupi u Ligi prvakinja počeli su odlično, ali protiv jačih protivnica teško je bilo izboriti drugi krug. U EHF kupu početak je ponovno obećavajuć. Nakon tri kola Podravka im sve tri pobjede, od čega nimalo važno, dvije s gostovanja. Večeras imaju prvu meč loptu za četvrtfinale. U goste im dolazi rumunjska Craiova koja je prošle godine osvojila ovo natjecanje.

U Koprivnici su vrlo smireni prije današnjeg susreta. Mjesta za neku euforiju nema jer još uvijek Podravka nije osigurala nastup u nokaut fazi. Treba ići postepeno, korak po korak kako bi se što kvalitetnije ušlo u susret i došlo do te važne pobjede. Svjesni su u klubu da protivnik nije nimalo bezazlen te da je pobjeda u gostima bila plod odlične igre Podravke, a ne slabog dana Craiove.

"Ono što ne želim da se negdje pojavi je informacija da smo nešto napravili ili da će biti lako. Onog trenutka kad smo sjeli u autobus za povratak iz Craiove smo već počeli pričati o tome, a to govorim jer vidim da se pisalo kako smo na korak od četvrtfinala. Bili smo mi i 30 sekundi do druge faze Lige prvaka, ali nismo je vidjeli. Činjenica je da sve ekipe u skupini mogu imati osam bodova, a mi još nismo blizu tome. Ovaj tempo ostavio je traga na ekipi pa će je na moju žalost sastavljati dr. Sačer i Bojan Savić, a ne ja. Bit će to teško, a vidjeli ste da je 10 minuta do kraja utakmice u Craiovi bilo egal. Zato se spremamo maksimalno jer znamo što nam ta utakmica donosi i dat ćemo sve da to i riješimo tako", prenose službene stranice kluba izjavu trenera Podravke Zlatka Saračevića.

Podravka ima veliku šansu jer bi pobjedom definitivno osigurala prolaz, a možda čak i prvo mjesto što nije nimalo nevažno u kasnijoj fazi natjecanja. Trenutno ima veliku prednost i ovakvu priliku ne smije propustiti. Kao i uvijek u Koprivnici, dvorana je rasprodana te će i publika gurati svoju momčad do četvrte pobjede.

Utakmica počinje u 14.30 sati.

EHF kup, 4. kolo:
Podravka - Craiova (14.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!