Tenis

Kvitova se izvukla iz ponora, ali ipak ostala bez titule, Osaka do drugog Grand Slama karijere

Petar Jenjić • subota, 26.01.2019.
Kvitova se izvukla iz ponora, ali ipak ostala bez titule, Osaka do drugog Grand Slama karijere
Foto: EPA

Nakon dva i pol sata borbe do svog drugog Grand Slama karijere stigla je Naomi Osaka koja je uspjela poraziti Petru Kvitovu...

Završen je ženski finale na Australian Openu gdje je osim uloga Grand Slam pobjednice bio i dolazak na prvo mjesto WTA ljestvice, po prvi puta u karijeri. Do tog je velikog ostvarenja stigla japanska tenisačica Naomi Osaka koja je bila bolja od Petre Kvitove sa 7:6, 5:7, 6:4.

U vrlo zanimljivom dvoboju četvrta nositeljica turnira stigla je do pobjede nakon dva i pol sata igre, iako je mogla i puno ranije. Imala je set i break prednosti u drugom, tri meč lopte i servis za meč, međutim, Kvitova je uspjela izboriti treći set. Ipak, više od toga nije išlo, a Osaka je nakon prošlogodišnjeg US Opena stigla do drugog Grand Slama karijere.

Jako dobro igralo se u prvom setu i nijanse su odlučivale o pobjednici. Osaka je prva spasila dvije break lopte kod rezultata 2:2 nakon čega je izborila jednu koju je Čehinja također uspjela spasiti. Najveću priliku u prvom setu imala je Kvitova kod 3:3 kada je stigla do 0:40, ali Osaka odigrava odlično kada je to najpotrebnije te uspjela izvući gem.

Kod servisa osme nositeljice Osaka je stigla do dvije set lopte, no Kvitova je dobro reagirala na servisu te izborila tie-break. Ipak, u 13. igri dominirala je japanska igračica koja je izgubila tek dva poena.

Za razliku od prvog, u drugi je set bolje krenula Kvitova koja je odmah stigla do breaka i povela s 2:0. Međutim, tu je zastala i činilo se kako ćemo vrlo brzo dobiti novu pobjedu. Dobila je Osaka sljedeća četiri gema, a pri vodstvu 5:3, na servis protivnice, imala i 0:40. Međutim, češka tenisačica uspjela je sve tri lopte spasiti pa napraviti dva uzastopna breaka za izjednačenje u setovima.

Vrlo brzo oporavila se Osaka i vratila dobroj igri. U trećem je gemu posljednjeg seta stigla do breaka, a nakon toga spasila je i jednu break šansu protivnice. Za razliku od prvog seta, sada nije posustala te je uspjela zaključiti meč u svoju korist.

Australian Open, finale:
Naomi Osaka (4) - Petra Kvitova (8) 7:6 (2), 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!