Tenis

Povratnica Ana Konjuh poražena u prvom kolu kvalifikacija u St. Petersburgu

Jan Šneler • subota, 26.01.2019.
Povratnica Ana Konjuh poražena u prvom kolu kvalifikacija u St. Petersburgu
Foto: EPA

U prvom kolu kvalifikacija WTA turnira u St. Petersburgu, hrvatska tenisačica Ana Konjuh poražena je od domaće igračice Anne Kalinskaje...

Težak posao imala je hrvatska tenisačica Ana Konjuh u prvom kolu kvalifikacija na WTA turniru u St. Petersburgu. Bolja od hrvatske tenisačice bila je domaća tenisačica Anna Kalinskaja, 146. igračica na svijetu. Konjuh se tek vraća tenisu nakon silnih problema s ozljedama sztoga ovaj rezultat i ne čudi.

Već početkom prvog seta bilo je vidljivo kako je Kalinskaja trenutno u daleko boljoj formi od Konjuh. Odlično je pritisnula njen prvi servis u drugom gemu, da bi joj oduzela servis dva gema kasnije. Konjuh se ipak nije predavala te je uspjela smanjiti na 5:4 i servirati za izjednačenje.

Ipak, baš u tim trenucima Kalinskaja je bila koncentriranija i novim breakom došla do slavlja sa 6:4. U drugom setu bilo je manje uzbuđenja u prvom dijelu. Tenisačice su držale svoje servise, a onda je Konjuh u devetom gemu došla do novog breaka.

Kasni break dao je hrvatskoj tenisačici priliku da servira za set, ali nije izdržala. Umjesto da sigurnim servisom dođe do izjednačenja u setovima, Konjuh je izgubila taj i sljedeći svoj servis te je Kalinskaja slavila sa 7:5.

WTA St. Petersburg, 1. kolo kvalifikacija:
Anna Kalinskaja (Rusija) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!