Košarka

Bojan Bogdanović najbolji u redovima Pacersa, Indiana poražena kod Memphisa

Petar Jenjić • nedjelja, 27.01.2019.
Bojan Bogdanović najbolji u redovima Pacersa, Indiana poražena kod Memphisa
Foto: EPA

Indiana Pacersi upisali su poraz na gostovanju kod Memphis Grizzliesa sa 106:103, a prvi strijelac momčadi bio je Bojan Bogdanović...

U Memphisu barem malo mogu odahnuti. Nakon niza lošijih utakmica i osam uzastopnih poraza noćas su ipak dočekali pobjedu - drugu u posljednjih 16 utakmica, posljednja je stigla dan nakon Božića protiv Cleveland Cavaliersa.

Na domaćem su parketu svladali Indiana Pacerse rezultatom 106:103, momčad koja će ostatak sezone odigrati bez prvog igrača Victora Oladipa. Prvi im je to poraz nakon tri uzastopne pobjede.

Trener Nate McMillan istaknuo je kako je početak susreta bio ključan jer je njegova momčad ubacila tek dva od deset šuteva iz igre. Međutim, i u ostatku utakmice Pacersi su imali svojih prilika koje nisu iskoristili. Tako je rezultat na kraju treće dionice bio 67:67, da bi Memphis početkom posljednje dionice napravio seriju od 11:2. Domaćin je održavao prednost, a konačan rezultat gosti su postavili tricom u posljednjoj sekundi.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Mike Conley s 22 poena i 11 asistencija, Jaren Jackson Jr. dodao je 20 koševa i šest skokova, a Marc Gasol 18 koševa i sedam skokova.

Pacerse je predvodio Bojan Bogdanović koji se, kao i ostatak ekipe, mučio s vanjskim šutem. Susret je zaključio s 21 poenom (5/8 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 8/9), pet skokova i jednom asistencijom, ali i morao je napustiti igru nakon 36 minuta zbog šest prekršaja. Priključio mu se Darren Collison s 18 koševa i devet asistencija.

NBA:
Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 106:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!