Košarka

Warriorsi tijesno slavili kod Celticsa, novi triple-double Nikole Jokića

Petar Jenjić • nedjelja, 27.01.2019.
Warriorsi tijesno slavili kod Celticsa, novi triple-double Nikole Jokića
Foto: EPA

Noćas su odigrane još četiri vrlo zanimljive utakmice u NBA ligi. Nikola Jokić stigao je do novog triple-doublea u pobjedi Denver Nuggetsa, dok je prvi triple-double karijere upisao C.J. McCollum u pobjedi Portlanda protiv Atlante. Vrijedi izdvojiti kako su svoju desetu uzastopnu pobjedu upisali Golden State Warriorsi koji su tijesno slavili kod Bostona...

New Orleans Pelicansi igrali bez četvorice igrača, uključujući Anthonyja Davisa, pa su San Antonio Spursi to iskoristili za dolazak do gostujuće pobjede od 126:114. Tako su se nakon dva poraza vratili na pobjedničke staze i ostali unutar pozicija koje vode u doigravanje.

Iako je imao problema sa zglobom, LaMarcus Aldridge želio je igrati. Trener se ipak nije previše bunio, s obzirom na to da je DeMar DeRozan prisilno morao odmarati zbog problema s koljenom. Upravo je Aldridge bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi koja je susret prelomila u trećoj četvrtini s 25:12 čime je otišla na 16 koševa viška.

Aldridge je susret zaključio s 28 poena i 12 skokova, dok je Rudy Gay dodao 22 koša i 11 skokova. Jrue Holiday s 29 koševa i sedam skokova te Jahlil Okafor s 24 poena i 15 skokova bili su najbolji kod Pelicansa.

Do desete uzastopne pobjede stigli su Golden State Warriorsi koji su slavili u TD Gardenu protiv kompletnih Boston Celticsa sa 115:111. Time je Steve Kerr stigao 300. pobjede u trenerskoj karijeri, nitko nikada nije tako brzo došao do te brojke u NBA ligi.

Bila je to vrlo dramatična utakmica u kojoj smo vidjeli čak 21 promjenu u vodstvu. 47 sekundi prije kraja Klay Thompson pogodio je slobodna bacanja za 113:111 nakon čega su Celticsi propustili čak tri šuta za izjednačenje ili vodstvo. Iako je na drugoj strani Draymond Green promašio oba slobodna bacanja, skupio je vlastiti skok, da bi pobjedu potvrdio Steph Curry koji je izborio prekršaj i napravio ono što njegov suigrač nije uspio.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Kevin Durant s 33 poena i devet skokova, Steph Curry dodao je 24 koša, a Klay Thompson 21 poen. Kyrie Irving s 32 poena, šest skokova i deset asistencija predvodio je Celticse, Al Horford dodao je 22 koša i 13 skokova.

Nikola Jokić vratio se na terene nakon suspenzije od jedne utakmice i to na najbolji mogući način. Srpski je košarkaš predvodio svoju momčad do pobjede s novim triple-double učinkom: "Vratio se i napravio ono što od njega očekujemo. Bio je veliki dio našeg napada i odradio ono što je trebalo ponovno", kazao je trener Michael Malone nakon utakmice.

Nije odmoglo ni to što u dresu Philadelphia 76ersa, koje su Denver Nuggetsi svladali sa 126:110, nije bilo Joela Embiida pa je tako izostao centarski okršaj. Nijednom tijekom utakmice Sixersi nisu bili u vodstvu i Nuggetsi su zasluženo stigli do pobjede.

Jokić je susret zaključio s 32 poena, 18 skokova i deset asistencija, dok je Mason Plumlee dodao 17 koševa i šest skokova. J.J. Reddick s 22 poena i Corey Brewer s 20 koševa i šest skokova predvodili su gostujuću momčad.

Triple-double učinak, ali prvi u cijeloj karijeri, ostvario je C.J. McCollum čiji su Portland Trail Blazersi na domaćem parketu stigli do pobjede protiv Atlanta Hawka rezultatom 120:111.

Bila je to utakmica u kojoj su Hawksi uvijek imali odgovor na igru Blazersa te se držali sve do kraja utakmice. Tako su sedam minuta prije kraja vodili sa 101:100, ali na krilima Setha Curryja, koji je u seriji 13:0 ubacio 11 poena, Portland je uspio prelomiti susret u svoju korist.

McCollum je susret zaključio s 28 poena, deset skokova i deset asistencija, dok je Seth Curry dodao 22 koša. Najbolji je kod Atlante bio Trae Young s 30 poena i osam skokova, dok je John Collins dodao 21 koš i šest skokova.

NBA:
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 114:126
Boston Celtics - Golden State Warriors 111:115
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 126:110
Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 120:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!