Tenis

Sada su osvojili sve: Herbert i Mahut pobjednici Australian Opena

Petar Jenjić • nedjelja, 27.01.2019.
Sada su osvojili sve: Herbert i Mahut pobjednici Australian Opena
Foto: EPA

Pierre Hugues-Herbert i Nicolas Mahut pobjednici su Australian Opena u konkurenciji parova, u finalnom meču svladali su Henrija Kontinena i Johna Peersa...

Nakon US Opena 2015., Wimbledona 2016. i Roland Garrosa 2018. godine, Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut osvojili su i Australian Open te tako kompletirali sva četiri Grand Slama.

Na prvom Grand Slamu ove sezone bili su peti nositelji, a u finalu su bili bolji od Henrija Kontinena i Johna Peersa sa 6:4, 7:6 nakon sat i 40 minuta igre.

U prva dva servis gema Kontinen i Peers spasili su šest break šansi francuskog para koji u prvom setu nije dozvolio nijednu. Pri rezultatu 4:4 Herbert i Mahut rade break, a zatim mirnom igrom na servisu dolaze do seta.

U drugom setu francuska kombinacija spasila je četiri break prilike protivnika, a sama nije uspjela iskoristiti dvije. S obzirom na to da promjene nije bilo, igrao se tie-break. Ipak, u 13. igri Herbert i Mahut u potpunosti su dominirali izgubili su samo jedan poen te su zasluženo stigli do pobjede.

Australian Open, finale:
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (5) - Henri Kontinen/John Peers (12) 6:4, 7:6 (1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!