Nogomet

Japan uvjerljivo slavio protiv Irana i ušao u finale Azijskog kupa

Jan Šneler • ponedjeljak, 28.01.2019.
Japan uvjerljivo slavio protiv Irana i ušao u finale Azijskog kupa
Foto: EPA

Prilično iznenađujuće je završila prva polufinalna utakmica Azijskog kupa. Premda je Iran bio blagi favorit, Japan je stigao do pobjede prilično lagano...

Japan je prvi finalist Azijskog kupa koji se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na stadionu "Hazza bin Zayed" u Al Ainu, Japanci su bili uvjerljivi protiv favoriziranih Iranaca s 3:0.

Prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano atraktivno. Obje momčadi bile su dosta oprezne što je i razumljivo s obzirom na to da je ulog bio velik. Možda je čak Iran preoprezno ušao u susret protiv na papiru slabijeg protivnika. Ipak, u nastavku su gledatelji mogli uživati.

Zanimljivo je kako je Iran imao daleko više udaraca u drugom dijelu, češće prijetio, ali Japan je pogađao. U 56. minuti Yuya Osako glavom je zabio za vodstvo Japana. Alireza Jahanbakhsh je imao šansu par minuta kasnije poravnati rezultat, ali je japanski vratar sjajno obranio njegov pokušaj.

Vrlo brzo Japan dolazi i do drugog gola. Nakon nekoliko minuta konzultiranja s videotehnologijom, Chris Beath pokazao je na bijelu točku, a Osako drugim pogotkom doveo Japan u veliko vodstvo. Jasno, Iranci su krenuli po smanjenje zaostatka, radili veliki pritisak, ali nisu uspjeli.

Japan je uspio doći do još jednog pogotka u sučevoj nadoknadi. Genki Haraguchi postavio je konačnih 3:0 i odveo Japan u finale. Sutra se igra drugi polufinalni susret između Katara i domaćina UAE.

Finale je na rasporedu 1. veljače, a s obzirom na to da je po prvi put nakon 1972. godine ukinuta utakmica za treće mjesto, Iranci neće imati niti priliku doći do utješne nagrade.

Azijski kup, polufinale:
Iran - Japan 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!