Zimski sportovi

Medveščak sa samo 11 igrača upisao rekordan poraz u Salzburgu, neće igrati u međurundi

Branimir Korać • utorak, 29.01.2019.
Medveščak sa samo 11 igrača upisao rekordan poraz u Salzburgu, neće igrati u međurundi
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka teško su stradali na gostovanju kod Red Bull Salzburga koji je slavio čak s 13:0 što je najteži poraz Medveščaka otkako je započeo s nastupima u EBEL-u...

Vratar Vito Nikolić i samo desetorica Medvjeda otputovali su u Salzburg po novi poraz u EBEL-u, bilo je samo pitanje koliko težak poraz. Na kraju su upisali najteži poraz otkako su krenuli u profesionalne EBEL vode, Salzburg je slavio s ružnih 13:0.

Ništa neočekivano s obzirom na sve probleme s kojima se Medveščak suočava, a jasno je i da će ti problemi itekako utjecati na Medvjede koji neće nastupiti u narednoj fazi natjecanja, tj. play-outu. Na jučerašnjem sastanku lige prihvaćen je zahtjev Medvjeda, a čini se i na zadovoljstvo lige koja je imala prigovor na konkurentnost zagrebačke momčadi. Jedan od navedenih razloga je i problem s terminima u Ledenoj dvorani Doma sportova koja će dijelom biti zauzeta u narednom razdoblju.

Nakon tog saznanja Medveščaku je preostalo odraditi još ovih nekoliko utakmica, a u prvoj od tih završnih teško je stradao u Salzburgu 13:0. O kakvom dvoboju je bilo riječ, dovoljno pokazuje podatak da su domaćini uputili čak 71 udarac prema golu gostiju, a s druge strane Medveščak je imao onoliko udaraca koliko je primio golova.

Pred Medveščakom su još samo dvije utakmice i to gostovanje u Linzu 1. veljače i dva dana kasnije domaća utakmica protiv Znojma, vjerojatno posljednja u EBEL-u na dugo vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!