Rukomet

Pacifički otočić debitira u seniorskim IHF-ovim natjecanjima: "Učit ćemo gledajući druge mečeve"

Branimir Korać • srijeda, 30.01.2019.
Pacifički otočić debitira u seniorskim IHF-ovim natjecanjima: "Učit ćemo gledajući druge mečeve"

Ove godine na Prvenstvu Australije i Oceanije u rukometu na pijesku nastupit će po prvi put i reprezentacija Kiribatija. Riječ je o malenom otočiću državi koja ima oko 115 tisuća stanovnika i gotovo nikakvu sportsku infrastrukturu...

Prije dvije godine IHF je ponosno objavio kako će nova članica Međunarodnog rukometnog saveza, Kiribati, prvi put nastupiti na nekom natjecanju. Bilo je to na Oceanijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku do 17 godina.

Dvije godine kasnije Kiribati prvi put nastupa u seniorskoj konkurenciji i to na Oceanijskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje će ujedno biti i izlučno za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u San Diegu kasnije ove godine.

"Naš cilj je jasan, želimo napredovati u odnosu na prošlo veliko natjecanje, a to je ono do 17 godina 2017. godine. Sada je u pitanju seniorsko natjecanje i bit će još puno teže. Imali smo problema u pripremama, ali spremni smo i učit ćemo gledajući druge mečeve na turniru", poručio je David Collins, predsjednik Rukometnog saveza Kiribatija.

Inače, zbog nepostojeće ili vrlo loše infrastrukture Kiribati još nema reprezentaciju za dvoranski rukomet, a u kakvom je stanju sportska infrastruktura na ovom otoku dovoljno govori podatak da stadion na kojem bi trebala igrati nogometna reprezentacija ima kapacitet 2500 mjesta, ali zbog pjeskovite umjesto travnate podloge, nikada nije odigrala utakmicu na svom otoku kao domaćin protiv neke druge reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!