Tenis

Vrlo dobar nastup Donne Vekić i prolazak u četvrtfinale St. Peterburga

Petar Jenjić • srijeda, 30.01.2019.
Vrlo dobar nastup Donne Vekić i prolazak u četvrtfinale St. Peterburga
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je četvrtfinale WTA turnira u St. Peterburgu, danas je u dva seta bila bolja od Ruskinje Veronike Kudermetove...

Vrlo dobar meč odradila je Donna Vekić u osmini finala St. Peterburga koja je izborila prolazak među osam najboljih. U meču protiv domaće igračice Veronike Kudermetove stigla je do pobjede nakon sat i 16 minuta sa 6:4, 6:3.

Na otvaranju meča Vekić je spasila jednu break loptu, a do kraja prvog seta nije dopustila protivnici nijednu. Pri rezultatu 4:4 sustigla je zaostatak 40:15 i s četiri uzastopna poena došla do breaka. Drugu set loptu pretvorila je u vodstvo od 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog, drugi je set ipak bio nešto jednosmjerniji. Hrvatska tenisačica i osma nositeljica turnira dva je puta oduzela servis protivnici i povela s 5:1. Kudermetova je uspjela vratiti jedan break zaostatka i smanjiti na 5:3, no više od toga nije išlo.

Hrvatsku tenisačicu u četvrtfinalu čeka dvoboj protiv prve nositeljice Petre Kvitove.

WTA St. Peterburg, osmina finala:
Donna Vekić (8) - Veronika Kudermetova 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.01.2019. u 22:37
    ne moze bez drame....mogla/morala je Ruskinji vec oduzeti prvi gem meca, a kod 5:2 servira za mec i radi duplu pogresku...i nije joj se svidalo sta ju je sluzbeni novinar turnira nakon meca bas pitao za to
    narada108