Nogomet

Kronologija: Klubovi u najvećoj mjeri posuđivali, rijetki se odlučivali na kupovinu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski, Petar Jenjić • četvrtak, 31.01.2019.
Kronologija: Klubovi u najvećoj mjeri posuđivali, rijetki se odlučivali na kupovinu
Foto: EPA

Posljednji dan zimskog prijelaznog roka ostat će zapamćen po rekordnom udjelu posudbi. Vrlo malo bilo je transfera, a nevjerojatno puno igrača završilo je na posudbama.

0:37 - Franco Di Santo napustio je Schalke i odlazi na, pogađate, posudbu u Rayo Vallecano.

0:11 - Yannick Bolasie narednih šest mjeseci bit će na posudbi u Anderlechtu, a onda se vratiti u Everton.

23:43 - Celtic je tijekom dana dosta radio na dovođenju pojačanja, a posljednje je Jeremy Toljan, desni bočni koji dolazi na posudbu iz Borussije Dortmund

23:04 - Barcelona je potvrdila kako će od ljeta Emerson nositi njen dres, a Real Betis potvrdio je kako će isti igrač do ljeta biti kod njega na posudbi. Ona je dogovoremna s Atleticom Mineirom.

23:01 - Fulham je doveo na posudbu do kraja sezone Norvežanina iz Hoffenheima Havarda Nordtveita.

22:37 - Michy Batshuayi ponovno odlazi na posudbu, a novi klub bit će mu Crystal Palace. I Tottenham je bio zainteresiran,m ali bilo je teško za očekivati da će se dovršiti posao između velikih rivala.

22:22 - PSG očajnički želi dovesti još neko pojačanje u završnici prijelaznog roka pa je ponudio 30 milijuna eura za Evertonovog Idrissu Gueyea. Ponuda je odbijena, a Gueye je iznimno ljut.

22:00 - Iako je trebao tek na ljeto doći u Barcelonu, mlado francuski veznjak Jean-Clair Todibo ipak dolazi odmah na Camp Nou.

21:47 - Skromni Chievo dobio je na posudbu do kraja sezone iz Chelseaja Lucasa Piazona. Nekadanašnja velika nada nikada nije ispunila očekivanja do kraja.

21:45 - Celtic je potvrdio dolazak američkog dvojca Andrewa Gutmana i Mannyja Pereza koji su potpisali ugovore u trajanju od tri i pol godine.

21:06 - Bešiktaš nije u financijskom blagostanju, pokušava se riješiti nekih visokih ugovora, a nkon što su neki igrači već otišli, doveo je na posudbu iskusnog Japanca Shinjija Kagawu.

21:01 - Razmjena je obavljena i Youri Tielemans seli u Leicester, a u smjeru Monaca odlazi Adrien Silva. Riječ je o posudbama.

20:30 - Posudbe su u modi u ovom prijelaznom roku pa je tako i Watfordov stoper Ben Wilmot otišao na posudbu u Udinese do kraja sezone.

20:30 - Katarski Al Arabi dobio je veliko pojačanje u nastavku sezone. Momčad je pojačao Wilfried Bony koji dolazi u šestomjesečnom dealu iz Swanseaja.

20:29 - Vratar Manchester Uniteda Joel Pereira poslan je na posudbu u belgijski Kortrijk gdje će boraviti do kraja sezone i pokušati dobiti minutažu.

20:19 - Nakon što nije dovršio posao dovođenja Ivana Perišića i Yannicka Carrasca, Unai Emery blokirao je odlazak Eddieja Nketiaha na posudbu u Augsburg.

20:01 - Službeno je potvrđeno kako je Marco Sau novi igrač Sampdorije nakon što je napustio Cagliari.

19:59 - Schalke je doveo na posudbu do kraja sezone Jeffreyja Brumu. Bruma ima pravo nastupa već za vikend protiv Borussije Mönchengladbach, a Wolfsburg ga je posudio do kraja sezone.

19:57 - Ivan Radovanović napustio je Chievo nakon pet i pol godina i stavio potpis na ugovor s Genoom. Ove sezone Radovanović je upisao 19 prvenstvenih nastupa.

19:39 - Od ljeta ove godine dres Barcelone nosit će brazilski branič Emerson. Emerson je član Atletico Mineira, a u Barcelonu dolazi 1. srpnja.

19:36 - Celtic je potvrdio dolazak Marjana Šveda koji je stavio potpis na ugovor u trajanju od četiri i pol godine, a stiže iz ukrajinskog Karpatyja.

19:20 - Lazio je posudio veznjaka Mattiju Sprocatija Parmi čime je Parma uspjela dovesti poojačanje u sredini terena gdje ga je i tražila.

19:17 - Evertonov branič Cuco Martina završio je posudbu u Stokeu i odlazi na novu. Ovaj put u Feyenoord s opcijom otkupa ugovora.

19:16 - Youri Tielemans odradio je liječnički pregled uoči transfera iz Monaca u Leicester.

19:10 - Iako je prijelazni rok u Njemačkoj završen, RB Leipzig uspio je na vrijeme osigurati posudbu Emilea Smith-Rowea koji dolazi iz Arsenala.

19:02 - Brighton je doveo u svoje redove 19-godišnjeg rumunjskog braniča Tudor-Cristiana Balutu koji dolazi iz Viitorula i stavio je potpis na ugovor u trajanju od tri i pol godine.

18:51 - Talijanski mediji prenose kako je SPAL sve dogovorio oko transfera Marka Jankovića iz redova Partizana, dok bi u Empoli trebao stići Slovenac Miha Mevlja na posudbu iz Zenit St. Peterburga.

18:45 - Facundo Roncaglia stigao je na posudbu iz Celte Vigo u Valenciju.

18:42 - Sky Sports Italia tvrdi kako je igrač Watforda Ben Wilmot dogovorio sve oko prelaska u Udinese.

18:30 - Gotov je zimski prijelazni rok za Njemačku. Sada sa sigurnošću možemo reći kako neće biti prelaska Calluma Hudsona-Odoija iz Chelseaja u Bayern.

18:18 - Romin branič Luca Pellegrini novi je igrač Cagliarija u koji stiže na posudbu. "Sretan sam što sam igrač Cagliarija i jedva čekam krenuti na ovu avanturu", kazao je po dolasku u novi klub.

18:02 - Španjolski napadač Leo Baptistao napustio je redove Espanyola i prešao u kineski Wuhan Zall u transferu vrijednom šest milijuna eura.

17:55 - Scott Brown potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Celticom pa će tako u klubu ostati do 2021. godine - 14 godina otkako je prvi put stigao u škotskog velikana.

17:42 - Stižu vijesti iz Španjolske. Rayo Vallecano na službenim je stranicama objavio kako je Miguel Morro potpisao produženje ugovora do 2023. godine.

17:39 - Prema pisanju Sky Sportsa, Everton nema namjeru dovoditi Michyja Batshuayija iz Chelsea te uopće neće slati ponude.

17:37 - Ono što se pisalo ranije tijekom dana dobilo je i službenu potvrdu. Leandro Bacuna potpisao je za Cardiff u koji stiže iz Readinga.

17:34 - Pune ruke posla ima i Empoli koji je posudio Michala Marcjanika u drugoligaša Carpija. Osim spomenutog odlaska, u klub bi trebao stići Cristian Dell'Orco iz Sassuoloa.

17:00 - Hrvatski nogometaš Mateo Mužek potpisao je za škotski St. Mirren do kraja sezone. U klub je stigao iz Šahtar Karagandyja.

16:37 - Dosta promjena u Torinu u posljednjim satima prijelaznog roka. Iz Barcelone je u talijanskog prvoligaša stigao Alejandro Marcos, a klub su napustili Simone Edera i Lyanco koji su preselili u redove Bologne.

16:31 - Marko Pajač nije se naigrao u Cagliariju, a sreću je okušavao na posudbama u Beneventu i Perugiji. Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac ponovno je promijenio sredinu u Italiji, a iduću će polusezonu biti u Empoliju koji ga je posudio uz opciju otkupa ugovora.

16:24 - Turski prvoligaš Yeni Malatyaspor objavio je na društvenim mrežama dolazak igrača Fulhama Aboubakara Kamare na posudbu.

16:19 - Igrač Evertona Yannick Bolasie u završnoj je fazi pregovora s belgijskim Anderlechtom. Prema pisanju Sky Sportsa kongoanski nogometaš već je na putu prema Belgiji gdje bi se trebao zaključiti posao. Dodajmo i to kako je prvi dio sezone proveo u Aston Villi.

16:10 - Kenan Kodro potpisao je za Athletic Bilbao. BiH napadač rođen je u San Sebastianu pa mu je odobren potpis za Bilbao gdje bi trebao biti do 2022. godine.

16:02 - Tottenhamovo krilo Georges-Kevin Nkoudou napušta Otok i do kraja će sezone biti na posudbi u Monacu.

15:51 - Empoli je potpisao braniča Fiorentine Kevina Diksa, a u suprotnom smjeru otišao je danski nogometaš Jacob Rasmussen.

15:39 - Jeffrey Bruma novi je igrač njemačkog Schalkea koji ga je doveo na posudbu do kraja sezone. Ove sezone u dresu Wolfsburga uopće nije igrao.

15:34 - Još jedan posao zaključio je Newcastle. Novi igrač momčadi je Miguel Almiron koji je potpisao ugovor na pet i pol godina. Prema Sky Sportsu, odšteta za donedavnog igrača Atlanta United iznosila je 21 milijun funti.

15:28 - U Eintrachtu imaju pune ruke posla, a nakon Hintereggera potpisao je i 19-godišnji branič Lucas Silva Melo koji bi u njemačkoj momčadi trebao ostati do ljeta 2023. godine.

15:23 - Aston Villa potvrdila je dolazak Tyronea Mingsa iz Bournemoutha. Branič je ove sezone odigrao pet utakmica u Premiershipu, a u novom će klubu biti do kraja ljeta.

15:15 - Austrijski branič Martin Hinteregger napustio je redove Augsburga u kojem je bio od 2016. godine te će do kraja sezone biti član Eintracht Frankfurta.

15:06 - Sky Sport Italia piše kako će branič Juventusa Giorgio Chiellini biti izvan terena tek nekoliko tjedana, dok britanska inačica iste televizije javlja da je Gary Cahill odbio prelazak u Staru damu.

15:02 - Marca prenosi kako Facundo Roncaglia danas nije trenirao sa Celtom Vigo te se njegov odlazak iz kluba očekuje do kraja dana. Argentinac ima još godinu i pol ugovora sa španjolskom momčadi.

14:54 - Gianluca Di Marzio javlja kako je Cagliari dogovorio dolazak napadača Fiorentine Cyrila Thereaua čime ostavljaju prostor Marcu Sauu da se pridruži Sampdoriji.

14:48 - Napadač Brigthona Aaron Connolly potpisao je novi ugovor s trenutnim klubom u kojem bi trebao ostati do lipnja 2022. godine.

14:35 - Vratar SPAL-a Vanja Milinković-Savić do kraja sezone bit će na posudbi u drugoligašu Ascoliju.

14:30 - Nekadašnji član Arsenala Nico Yennaris napušta Otok i odlazi na Daleki istok. Engleski nogometaš od 2014. godine bio je član Brentforda, a danas je potpisao za kineskog prvoligaša Beijing Sinobo Gouana.

14:22 - Anthony Martial potpisao je novi ugovor s Mancehster Unitedom koji ga s klubom veže do 2024. godine.

14:04 - Slovenski mediji raspisali su se o odlasku mladog Jana Mlakara u Premiership. Igrač Maribora postat će novi član Brightona, a u isti klub trebao bi stići i član Viitorula Tudor Baluta.

14:00 - Fulham je u pregovorima s kamerunskim kapetanom Michaelom Ngadeu-Ngadjuijem. 28-godišnji nogometaš trenutno je član Slavije Prag, a iz češkog kluba javili su kako je igrač dobio dopuštenje da otputuje u London.

13:41 - Monaco je poslao još jednog igrača na posudbu. Antonio Barreca do kraja sezone nosit će dres Newcastlea i pokušat će mu pomoći u borbi za opstanak.

13:24 - Burnley uporno pokušava dovesti napadača Birminghama Chea Adamsa, ali i druga službena ponuda za njegov transfer je glatko odbijena.

13:19 - Talijanski mediji tvrde kako je menadžer Milana Badelja u Firenzi i moguć je dogovor o povratku u Fiorentinu. Iz Fiorentine zasad demantiraju takvo što.

13:04 - Stigla je potvrda i iz Arsenala. Denis Suarez novi je član Arsenala, a u klub dolazi na posudbu iz Barcelone.

13:02 - Idrissa Gueye ipak neće napustiti Everton i ostaje u klubu u nastavku sezone. Isto vrijedi i za Jamesa McCarthyja nakon što su obojica bili na izlaznim vratima.

12:37 - Valentin Eysseric napustio je Fiorentinu i otišao u Nantes na posudbu do kraja sezone. Veznjak je otišao u Francusku uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

12:32 - Vincent Janssen vrlo vjerojatno napustit će Tottenham i otići na posudbu. Prvi favorit za njegovo dovođenje je Schalke koji ima prednost nad Betisom.

12:05 - Veznjak Readinga Leandro Bacuna dolazi u Cardiff. Bacuna bi trebao staviti potpis na ugovor do kraja dana, a to će Cardiff koštati oko četiri milijuna eura.

12:03 - Barcelonin veznjak Denis Suarez oprostio se od suigrača i odlazi na posudbu u Arsenal gdje će boraviti do kraja sezone. Tijekom dana očekuje se potvrda njegovog dolaska u Arsenal.

11:58 - Milan je potvrdio dolazak Tiaga Djala, 18-godišnjakeg stopera koji dolazi iz lisabonskog Sportinga. Djalo je ujedno i član portugalske reprezentacije do 19 godina.

11:54 - Alen Halilović je na izlaznim vratima Milana i trebao bi ostatak sezone provesti na posudbi u Standardu iz Liegea. Očekuje se kako će posao biti dovršen tijekom dana

11:51 - Juventus je ugrabio dvojicu 16-godišnjaka koji će se priključiti mladoj momčadi. Ervin Omić, veznjak iz Red Bull Salzburga te Zsombor Senko, vratar iz Haladasa, novi su članovi Juventusa.

11:48 - Manchester United ipak će pričekati do ljeta s dovođenjem Stevena Bergwijna iz PSV-a. Bergwijn je bio u kombinacijama za dolazak, ali u klubu su odlučili kako će u akciju krenuti nakon sezone.

11:46 - Youssef Ait Bennasser do kraja sezone provest će na posudbi u St. Etienneu. Marokanac nije u najužoj konkurenciji u Monacu, posebno nakon dolaska Cesca Fabregasa i otišao je na posudbu.

11:18 - Lisandro Lopez preselio je u Boca Juniors gdje će boraviti na posudbi kao igrač Genoe.

11:00 - Jonny Otto i službeno je igrač Wolverhamptona. Na Molineauxu je boravio od ljeta na posudbi, a Wolvesi su otkupili njegov ugovor od Atletica za 20.5 milijuna eura.

10:57 - Monaco pokušava spasiti sezonu pa će tako u klubu iz Kneževine na posudbi boraviti Georges-Kevin N'Koudou, igrač Tottenhama koji u Monte Carlu obavlja liječnički.

10:56 - Burnley bi mogao dobiti iskusno napadačko pojačanje, Peter Crouch trebao bi odraditi liječnički pregled i tako se vratiti u Premiership i to u sklopu paketa koji bi odveo Sama Vokesa u Stoke.

10:40 - Marouane Fellaini prošao je liječnički pregled i preostao je još samo potpis ugovora. Kineski Shandong Luneng mjesto je za bogaćenje belgijskog reprezentativca.

9:53 - PSG je ostao na neko vrijeme bez Neymara i traži zamjenu, a francuski i otočki mediji tvrde kako će poslati službenu ponudu za Williana. Nije poznato koliko će Chelsea tražiti za Brazilca.

9:07 - Galatasaray je potvrdio kako će u nastavku sezone imati u svojim redovima grčkog reprezentativca Kostasa Mitrogloua. Dolaskom Marija Balotellija, zatvorena su vrata u Marseilleu za Mitrogloua koji će nastavak sezone odraditi u Galatasarayju.

9:06 - Manje od 24 sata većina europskih klubova ima za dovršavanje poslova vezanih uz dolaske i odlaske igrača, a još uvijek je u zraku nekoliko zanimljivih većih transfera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!