Košarka

Bogdanović vrlo dobar u porazu, LeBron nadomak triple-doublea u povratku, Warriorsima nedovoljno deset trica Curryja

Branimir Korać • petak, 01.02.2019.
Bogdanović vrlo dobar u porazu, LeBron nadomak triple-doublea u povratku, Warriorsima nedovoljno deset trica Curryja
Foto: EPA

Bojan Bogdanović noćas je odradio vrlo dobru utakmicu u dresu Indiana Pacersa, ali to nije pomoglo sastavu iz Indianapolisa u izbjegavanju poraza u Orlandu. Na parket se vratio LeBron James i odmah predvodio Lakerse do pobjede, a Warriorsi su poraženi od Philadelphije unatoč deset trica Stepha Curryja...

Indiana Pacersi i dalje se muče, ušli su u crnu seriju i upisali su četvrti uzastopni poraz. Ozljeda Victora Oladipa ostavila je traga na momčadi, a novi posrtaj upisan je u gostima kod Orlando Magica. Domaćin je odnio pobjedu 107:100.

Susret je prelomljen na stranu Magica u zadnjoj četvrtini gdje je briljirao Terrence Ross i predvodio Magic do pobjede. "Kada izgubite najboljeg igrača, cijeli svijet vam se promijeni", rekao je nakon susreta Steve Clifford i tako ponudio utjehu Pacersima nakon poraza, no teško da će im to puno značiti.

Iako je ozlijeđen i van momčadi do kraja sezone, Oladipo je izabran među rezerve za All-Star utakmicu što dovoljno pokazuje koliko je cijenjen i kvalitetan. U njegovom izostanku ovdje je ulogu prvog strijelca preuzeo Myles Turner s 27 poena i sedam skokova, Bojan Bogdanović je za 35 minuta ubacio 21 poen (7/13 za dva, 1/5 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije, Thaddeus Young završio je sa 16 poena i deset skokova, a Darren Collison sa 16 poena i deset asistencija.

Kod Magica Ross je s klupe ubacio 30 poena (5/8 trica), DJ Augustin dodao je 20 poena, Nikola Vučević 17 poena uz deset skokova i pet asistencija, a Jonathan Isaac 13 poena i 13 skokova. Inače Vučević je također među rezervama za All-Star susret te je prvi igrač Orlanda nakon Dwighta Howarda 2012. godine izabran za ovaj susret.

Lakersi su dočekali povratak LeBrona Jamesa i odmah su došli do pobjede. Protivnik su bili Clippersi koji su svladani u produžetku 123:120, a Jamesu je nedostajala samo jedna asistencija za triple-double odmah na povratku. Propustio je 17 utakmica zbog ozljede, ali to se u njegovom nastupu nije toliko osjetilo.

Susret je prelomljen kada je James doveo u vodstvo Lakerse 120:118 u produžetku, Clippersi nisu realizirali svoj napad, a na drugoj strani Lance Stephenson pogodio je uz prekršaj te s kompletiranih 2+1 odveo je Lakerse na plus pet te su sačuvali vodstvo.

Ovom pobjedom Lakersi su se približili 50-postotnom omjeru na gostovanju te su sada na 11-13, a James ih je predvodio s 24 poena, 14 skokova i devet asistencija za 40 minuta na parketu. Lance Stephenson dodao je 20 poena (5/8 trica), a Rajon Rondo 14 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Ivica Zubac za 18 minuta ubacio je sedam poena (1/6 za dva, 5/6 slobodna) uz tri skoka.

Kod Clippersa Lou Williams ubacio je 24 poena uz šest asistencija, a Patrick Beverley 17 poena (5/8 trica) uz osam skokova. Avery Bradley nastupio je s bolovima u koljenu, a onda zaradio i udarac u mišić, no unatoč svemu odradio je 35 minuta i upisao 13 poena i osam skokova. Boban Marjanović dodao je 11 poena i pet skokova.

Spursi su u utakmici karijere Derricka Whitea izvukli pobjedu protiv Brooklyn Netsa i slavili sa 117:114. Spursima je ovo čak 16. uzastopna domaća pobjeda protiv Netsa, a ona je izborena preokretom u četvrtoj četvrtini. zadnji put Netsi su slavili u San Antoniju 2002. godine uz 28 poena i 11 skokova Jasona Kidda.

White je ubacio 26 poena uz šest asistencija, LaMarcus Aldridge 20 poena uz 13 skokova, a DeMar DeRozan 15 poena uz deset skokova. Inače uvrštavanjem Aldridgea među igrače za All-Star utakmicu, Spursi su ponosno poručili kako je to 21. sezona zaredom da daju igrača na ovu ekshibiciju.

Kod Netsa istaknuli su se D'Angelo Russell s 25 poena, devet asistencija i pet skokova te s po 18 poena Joe Harris i DeMarre Carroll (pet skokova).

Golden State Warriorsi nisu nastavili pobjedničku seriju, u domaćem debiju DeMarcusa Cousinsa svladala ih je Philadelphia sa 113:104. Domaćin je nastupio bez bolesnog Klayja Thompsona, a nije mu pomogla niti sjajna večer Stephena Curryja. Na drugoj strani Joel Embiid pokazao je kako će Cousinsu trebati još vremena da uhvati pravu formu i vrati se tamo gdje je bio.

Po 26 poena kod Sixersa upisali su Embiid (20 skokova, pet asistencija) i Ben Simmons (osam skokova, šest asistencija). Na drugoj strani Curry je završio s 41 poenom (10/18 trica) i šest asistencija, a Kevin Durant dodao je 25 poena.

Luka Dončić propustio je gostovanje Dallasa u Detroitu, a Mavericksi su upisali poraz 93:89. ne samo da nije bilo Dončića, Dennis Smith, DeAndre Jordan i Wes Matthews kao dio velikog tradea s Knicksima napustili su momčad i Dallas je vrlo oslabljen pružio dobar otpor Pistonsima.

Domaćin je ipak slavio preokretom u završnici kada su ispuhani Mavericksi na kraju pali, a istaknuli su se s po 24 poena Blake Griffin (deset skokova, šest asistencija) i Andre Drummond (20 skokova). Kod Dallasa Harrison Barnes ubacio je 27 poena uz sedam skokova, a Devin Harris dodao je 15 poena.

Bucksi su u velikom dvoboju Istočne konferencije u gostima slavili kod Toronta sa 105:92. Bucksi su ovom pobjedom dobili seriju protiv Raptorsa s 3-1 i ujedno su prekinuli niz od deset uzastopnih pobjeda Raptorsa na svom parketu. Giannis Antetokounmpo ubacio je 19 poena uz devet skokova i pet asistencija, a Khris Middleton dodao je 18 poena i šest skokova. Kod Raptorsa Pascal Siakam ubacio je 28 poena, Kawhi Leonard 16 uz osam skokova, a Serge Ibaka 12 uz deset skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 93:89
Orlando Magic - Indiana Pacers 107:100
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 92:105
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 117:114
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 104:113
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 120:123 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!