Rukomet

PPD Zagreb ide u Skoplje: "Ima dosta promjena i u treningu i u igri, igrat ćemo brz i lijep rukomet"

Branimir Korać • petak, 01.02.2019.
PPD Zagreb ide u Skoplje: "Ima dosta promjena i u treningu i u igri, igrat ćemo brz i lijep rukomet"
Foto: FaH

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 14. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će hrvatski prvaci gostovati u Skoplju kod pojačanog Metalurga...

Branko Tamše debitirat će na klupi PPD Zagreba na gostovanju kod Metalurga u sklopu 14. kola SEHA lige. Slovenski stručnjak na klupi je naslijedio Linu Červara, a u Skoplju očekuje težak posao.

"Ispred nas je gostovanje u Skoplju protiv momčadi Metalurga koja je sada odradila mini turneju po Francuskoj, imala je jake utakmice i igrala dosta dobro. Stigli su im neki novi igrači i dosta dobro su se posložili, ali i mi smo dobro trenirali u ovom razdoblju bez obzira što imamo neke ozlijeđene igrače i što nije bilo reprezentativaca. U Skoplje putujemo sa željom da dobijemo ovu utakmicu, no sigurno neće biti lako. Htio bih da se na teren postavimo onako kako smo i trenirali, da ovi igrači koji će dobiti priliku opravdaju povjerenje mene i mojih suradnika."

Tijekom priprema uigravale su se neke nove stvari, a Tamše je svjestan kako je pred njim još jako puno posla.

"Isprobavali smo neke novosti u našoj igri, igrači zasad to brzo usvajaju tako da sam s dijelom tih priprema zadovoljan. Ima tu još puno prostora za rad, ne ide ništa preko noći i u tih 20 dana. Reprezentativci su s nama tek tri dana, imamo puno posla, ali ne sumnjam da ćemo doći na razinu na kojoj bih htio biti."

Važan Zagrebov adut u Skoplju bit će vratar Urh Kastelic.

"Konačno su nam se pridružili i reprezentativci koji su igrali dobro na Svjetskom prvenstvu i sada je vrijeme da opet u klupskim bojama pokažemo što znamo. Ova utakmica nam znači puno i možemo napraviti još jedan korak više prema Final Fouru. Morat ćemo dati sve od sebe, Metalurg se još dodatno pojačao, doveo je dva Slovenca, iskusnog golmana... Ovo nam je prva utakmica s novim sustavom i trenerom, malo smo još umorni od teških priprema, ali nadam se da će sve to na kraju dobro ispasti."

I Kastelic dodaje kako ima dosta promjena u načinu rada i samoj igri, no najavljuje brz i atraktivan rukomet.

"Ima dosta promjena, nećemo igrati toliko sedam na šest već ćemo igrati brz rukomet. Ima dosta promjena i u treningu i u igri, igrat ćemo brz i lijep rukomet te će biti vrlo zanimljivo za vidjeti."

Susret u Skoplju na rasporedu je u subotu od 20:15 sati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!