Tenis

Zvonareva nakon duge borbe svladala Kasatkinu, Bertens i Sabalenka uvjerljive

Jan Šneler • petak, 01.02.2019.
Zvonareva nakon duge borbe svladala Kasatkinu, Bertens i Sabalenka uvjerljive
Foto: EPA

Kompletirani su svi mečevi četvrtfinala WTA turnira u St. Petersburgu. Hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je u ranim poslijepodnevnim satima izborila polufinale sada je saznala i sljedeću protivnicu...

Danas su iz St. Petersburga stigle sjajne vijesti za hrvatski tenis. Donna Vekić je porazila Petru Kvitovu i došla do polufinala WTA turnira. Kasnije su odigrana još dva četvrtfinalna ogleda, a hrvatska tenisačica saznala je tko će joj stajati na putu do finala. Bit će to ruska tenisačica Vera Zvonareva.

Najuzbudljiviji je definitivno bio meč između Darije Kasatkine i Zvonareve. U prvom setu Zvonareva je bila bolja i u četvrtom gemu došla do breaka. Treća nositeljica uspjela se vratiti u sljedećem gemu i izjednačiti, ali Zvonareva ponovno dolazi do breaka u osmom gemu i osvaja set sa 6:3. Drugi set bio je prepun grešaka i neiskorištenih prilika od strane obje tenisačice.

Odmah u prvom gemu Zvonareva radi break, ali se tri gema kasnije vraća Kasatkina. U međuvremenu, pet break lopti nije uspjela iskoristiti Zvonareva, da bi konačno u devetom gemu uspjela doći do prednosti od 5:4 i servisa za meč. Nije uspjela jer je Kasatkina vratila izgubljeno. Međutim, u sljedećem gemu se ponavlja ista priča. Kasatkina gubi servis, Zvonareva ima priliku servirati za meč, ali ponovno ne uspijeva finiširati i set odlazi u 13. igru.

U tie-breaku je Zvonareva ipak uspjela doći do značajne prednosti od 6:3 i dvije meč lopte koje ovoga puta nije propustila iskoristiti i konačno doći do polufinala.

Četvrta nositeljica Arina Sabalenka nije imala većih problema protiv Ekaterine Aleksandrove. Ruskinja je u prvom setu odmah oduzela servis Bjeloruskinji, ali njeno vodstvo nije dugo trajalo. Nakon ranog vodstva od 2:0 Aleksandrova je izgubila sljedećih pet gemova, a Sabalenka je imala i break, odnosno set loptu kod 2:5. Ruskinja se uspjela obraniti, ali prostora za preokret nije bilo te je Sabalenka osvojila set sa 6:3.

U nastavku meča Bjeloruskinja pak dolazi prva do breaka i ima ugodnih 3:1. Činilo se kako će Sabalenka lagodno doći do pobjede, no Aleksandrova se uspijeva vratiti i povesti s 4:3. Na njenu žalost snage za potpuni preokret nije imala i Sabalenka s još jednim breakom dolazi do slavlja s 6:4 u drugom setu.

Nerijetko se događa da je teniske mečeve u konkurenciji tenisačica teško objasniti, a jedan takav danas su odigrale Anastasija Pavljučenkova i Kiki Bertens. Ukupno su bila 23 gema, igrala su se tri seta za svega 93 minute. Prvi set pripao je Bertens koja je bila prilično uvjerljiva. Dva uzastopna breaka na početku seta dovela su je do vodstva od 4:0 i konačnih 6:2. Ipak, nakon rutinski odrađenog prvog seta, druga nositeljica je pala u nastavku.

Pavljučenkova je proigrala, došla do breaka u drugom gemu i povela s 4:1. Nizozemka je uspjela vratiti izgubljeno, nakratko smanjiti na 4:3, ali Ruskinja dolazi do novog breaka i kasnije sigurnim servisom izjednačuje sa 6:3. Iako se Pavljučenkova sjajno borila u drugom setu, u posljednjem je izgubila sve gemove na svoj servis i dozvolila Bertens da bez prevelike muke dođe do slavlja sa 6:0.

WTA St. Petersburg, četvrtfinale:
Ekaterina Aleksandrova (RUS) - Arina Sabalenka (BJE, 4) 3:6 4:6
Anastasia Pavljučenkova (RUS) - Kiki Bertens (NIZ, 2) 2:6 6:3 0:6
Daria Kasatkina (RUS, 3) - Vera Zvonareva (RUS) 3:6 (3)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!