Tenis

Tomljanović i Jastremska rutinski do finala Hua Hina

Jan Šneler • subota, 02.02.2019.
Tomljanović i Jastremska rutinski do finala Hua Hina
Foto: EPA

Odigrana su dva polufinalna ogleda tenisačica na WTA turniru u tajlandskom Hua Hinu, a za naslov će se boriti šesta nositeljica Ajla Tomljanović i Ukrajinka Dajana Jastremska...

WTA turnir u tajlandskom Hua Hinu došao je do posljednje faze. Danas su u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu odigrana dva polufinalna dvoboja. Bez većih problema u finale su se plasirale Australka Ajla Tomljanović i Ukrajinka Dajana Jastremska.

Tomljanović je bez većih problema stigla do finala. Šesta nositeljica krenula je jako dobro u meč protiv Tamare Zidanšek. Već u prvom gemu došla je do breaka prednost. Gem kasnije, ponovno Tomljanović ima tri break lopte, ali ovoga puta Slovenka se uspjela obraniti.

Do kraja seta naturalizirana Australka je bez problema održala prednost i slavila sa 6:4. U nastavku je Tomljanović imala još manje problema. Tri puta je oduzimala servis protivnici i za malo više od pola sata došla do 6:1.

Slično kao i Tomljanović, ukrajinska tenisačica Jastremska je rutinski došla do pobjede protiv Magde Linette. Meč nije najbolje počeo za Jastremsku kojoj je Linette u par navrata opasno zaprijetila. Ipak, Ukrajinka je zadržala mirnoću i u ključnom trenutku, pri vodstvu 5:4 došla do breaka koji joj je omogućio slavlje u prvom setu.

U nastavku je Linette konačno uspjela slomiti otpor Jastremske i doći do ranog breaka. Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer je Ukrajinka odmah vratila izgubljeni gem. Puno bolje je zaigrala u nastavku Ukrajinka i slično kao u prvom setu, malo prije kraja došla do breaka te osvajanja seta sa 6:3.

WTA Hua Hin (Tajland), polufinale:
Ajla Tomljanović (AUS, 6) - Tamara Zidanšek (SLO) 6:4 6:1
Dajana Jastremska (UKR) - Magda Linette (POL) 6:4 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!