Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, 02.02.2019, 15:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 2237
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Igor Krmar
Dinamo
Dinamo
Izet Hajrović 5', 9'
Bruno Petković 19'
Amer Gojak 40'
Mislav Oršić 56', 60', 65'
7:2 Rudeš
Tomislav Štrkalj 23', 79'
Rudeš

Nemilosrdni Dinamo potopio Rudeš, Oršić postigao hattrick

Jan Šneler • subota, 02.02.2019.
Nemilosrdni Dinamo potopio Rudeš, Oršić postigao hattrick
Foto: FaH

Proljetnu subotu u veljači Dinamo je iskoristio za prezentaciju moći u 19. kolu HT Prve lige. Rudeš nije imao nikakve šanse protiv Modrih koji su postigli čak sedam pogodaka...

Iako je kiša padala malo prije početka susreta, ugodno vrijeme za početak veljače na tribine Maksimira izmamilo je 2.237 gledatelja. Oni su mogli uživati u sjajnoj predstavi Dinama. Na početku proljetnog dijela sezone, Modri su pokazali svu ljepotu nogometnu igre i sjajnom igrom pobijedili Rudeš sa 7:2.

Sam početak susreta najavio je o kakvoj će se dominaciji na terenu raditi. Dinamo nije htio ništa prepustiti slučaju i od prve minute Modri su ozbiljno krenuli. Već nakon par minuta igre, najspretniji je u šesnaestercu bio Izet Hajrović koji je zabio svoj prvi pogodak ove sezone u HT Prvoj ligi.

Rudeš se još nije oporavio od primljenog pogotka, a u 9. minuti Hajrović je ponovno poentirao. Sjajno se snašlo krilo Dinama u šesnaestercu i efektnim škaricama pogodio suprotni vratarov kut. Prilike su se samo redale. U 15. minuti iznimno raspoloženi Hajrović ubacio je iz slobodnog udarca, a Dino Perić glavom šalje loptu u prečku.

Dvije minute kasnije, Bruno Petković je odlično anticipirao potez Rudešova stopera koji je pokušao vratiti loptu vrataru. Napadač Dinama je presjekao dodavanje, ali pucao je točno u Ivana Banića. Ipak, u 19. minuti Petković je došao do pogotka. Petar Stojanović je oštro ubacio u šesnaesterac, a Petković bio na pravom mjestu i zakucao loptu u mrežu.

Tri minute kasnije, Rudeš je došao do pogotka. Hajrović je ovoga puta bio u negativnoj ulozi, loše je dodao Periću koji nije mogao uhvatiti loptu već ju je presjekao Tomislav Štrkalj koji u situaciji jedan na jedan s Dominikom Livakovićem nije pogriješio. Igra se nešto primirila, iako je Dinamo imao posjed lopte u nogama i kontrolu nad utakmicom.

U trenucima bez ozbiljnijih prilika, publiku je zabavljao vratar Rudeša koji je u par navrata bespotrebno izletavao na svojih dvadesetak metara i prilično zbunjivao vlastitu obranu. Izlazak s gola u stilu Manuela Neuera je svakako pozitivna karakteristika vratara, ali ne u trenucima kada je to potpuno nepotrebno.

U 33. minuti susreta mnogi su se uhvatili za glavu. U jednom duelu, Arijan Ademi je nezgodno pao na ruku i uz bolnu grimasu na licu se uhvatio za rame. Dinamova liječnička služba utrčala je momentalno na teren, kapetan Dinama je proveo neko vrijeme na klupi, ali se onda nakon minutu odmora vratio na teren.

Rudeš je u par navrata ozbiljnije zaprijetio, neke akcije su imale glavu i rep, ali nedostajalo je koncentracije u završnici. U 40. minuti vidjeli smo prekrasan pogodak Amera Gojaka. Nikola Moro, jedan od najraspoloženijih kod Modrih lijepo je prošao po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac gdje je natrčali Gojak silovito pucao pod samu prečku i donio Dinamu vodstvo 4:1.

Početkom drugog dijela igra se nešto primila što je i logično s obzirom na to da Dinamo nije trebao juriti rezultat. Ipak, Modri su nastavili s lijepim potezima. Nakon jednog ubačaja, Gojak je lijepo prebacio loptu do Mislava Oršića koji s par metara šalje loptu u mrežu pored nemoćnog Banića.

U 60. minuti ponovno je Dinamo u napadu izbacio gotovu cijelu obranu Rudeša. Oršić i Petković su odigrali duplo dodavanje, a Oršić je sam istrčao pred vratara Rudeša i još jednom mirno poentirao za velikih 6:1. Pet minuta kasnije, Oršić je odlučio upisati i hattrick. Sjajno krilo Dinama prekrasnim pogotkom s ruba šesnaesterca pogodio je suprotni kut vratara i uz malu pomoć stative lopta je ušla u gol.

Odličnih 7:1 iskoristio je i trener Dinama Nenad Bjelica te je odlučio dati dvadesetak minuta novim pojačanjima Dinama Iyayi Atiemwenu i Komnenu Andriću. U igru je također ušao i jedan od najperspektivnijih Dinamovih igrača Antonio Marin. Bilo je vidljivo kako nova pojačanja Dinama nisu do kraja uigrana s ostatkom momčadi, ali svejedno su Andrić i Moro stvorili lijepu akciju koju Moro nije uspio pretvoriti u pogodak.

U 79. minuti Rudeš je ponovno iznenadio Dinamo. Malo je zaspala Dinamova obrana, Štrkalj je ponovno izletio sam pred Livakovićem, zaobišao Dinamova vratara i zabio u praznu mrežu. Dinamo je imao još nekoliko solidnih prilika, no rezultat se više nije mijenjao.

Dinamo je ovom pobjedom na najbolji način otvorio proljetni dio sezoni koji će biti iznimno važan za Modre. Za točno 12 dana očekuje ih prvi susret nokaut faze Europske lige u Plzenu. S druge strane, Rudeš je upisao teški poraz koji će nagovjiestiti vrlo teško proljeće za posljednjeplasiranu momčad HT Prve lige.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!