Rukomet

Poraz bez posljedica: Španjolke iskoristile brojne pogreške Koprivničanki

Branimir Korać • nedjelja, 03.02.2019.
Poraz bez posljedica: Španjolke iskoristile brojne pogreške Koprivničanki
Foto: FaH

Podravka Vegeta poražena je u susretu petog kola grupne faze EHF kupa na gostovanju kod španjolske Bere Bere. Španjolke su slavile 32:26 u susretu u kojem Podravka nije bila na visokoj razini...

Nakon što je pobjedom u prošlom kolu protiv Craiove osigurala prolaz u četvrtfinale EHF kupa, Podravka je upisala poraz od Bere Bere na gostovanju s 32:26. Skromnije izdanje Koprivničanki nego što smo navikli, imale su dosta pogrešaka i promašenih čistih zicera i to je Bera Bera iskoristila.

Ovaj poraz ne treba shvaćati tragično, ne mijenja to puno status Podravke kao favorita za prvo mjesto u skupini, imat će priliku osigurati ga u sljedećem kolu u Koprivnici protiv Nykobinga.

U Španjolskoj se vodila velika i izjednačena bitka nekih 40 minuta nakon čega su se domaće igračice odvojile i poslije toga mirno odrađivale posao.

Nakon gola Natalije Čigirinove u 42. minuti za smanjenje na 18:17, uslijedilo je crno razdoblje za Koprivničanke, domaće igračice napravile su seriju 4:0 i poslije toga više nije bilo povratka.

Bera Bera nijednom nije pokazala kako bi mogla pasti i pomoći Koprivničankama da se vrate u utakmicu te su na kraju domaće igračice slavile u za njih vrlo bitnom susretu.

Maria Holešova predvodila je Podravku sa šest golova dok su po pet dodale Čigirinova i Alena Ihnjeva. Kod domaćina Elke Josseline Karsten postigla je sedam pogodaka, a pet je dodala Maitane Etxeberria Martinez.

Podravka u svakom slučaju ostaje na vrhu ljestvice, a ovisno o ishodu dvoboja između Nykobinga i Craiove, može ga osigurati već u ovom kolu. Ako Dankinje upišu pobjedu, Podravka će protiv njih u posljednjem kolu morati ostati neporažena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!