Košarka

Šarić diže samopouzdanje: "Dario je možda odradio i najbolji trening ove godine, bio je fantastičan"

Branimir Korać • utorak, 05.02.2019.
Šarić diže samopouzdanje: "Dario je možda odradio i najbolji trening ove godine, bio je fantastičan"
Foto: EPA

Dario Šarić iznova se bori za status u postavi, Minnesota igra dosta drugačije od onog kako igra Philadelphia i iza hrvatskog reprezentativca je dosta uspona i padova. Svaka pozitivna predstava dobro mu dođe u dizanju samopouzdanja, pa tako i odlično odrađen trening...

Minnesota je trenutno na omjeru 25-27, osmo mjesto na Zapadu bježi joj tri utakmice, a do All-Star pauze preostalo joj je još pet utakmica, igrat će u gostima protiv Memphisa, Orlanda i New Orleansa te kod kuće protiv Clippersa i Rocketsa.

"Ovo je ključno razdoblje sezone za nas, ovih pet utakmica koje nam slijede. Imamo tri gostujuće utakmice i mislim da možemo sve tri dobiti, to bi nam bilo jako važno", ističe Dario Šarić uoči puta za Memphis.

Šarić nakon tradea ne igra u formi u kakvoj je igrao u Philadelphiji, ovdje ima sasvim drugačiju ulogu, ali smatra kako se dobro prilagođava.

"Dobro je, pokušavam pronaći način kako igrati s ovim momcima i mislim da ga pronalazim. Ponekad je dobro, ponekad nije, ali sve što možeš je ostati pozitivan, okrenuti se sljedećoj utakmici i pokušati dati sve od sebe. Naravno, moraš se uklopiti s novim igračima, novim trenerom, novom kemijom u momčadi, naravno da to nije lako, ali mislim da dobro napredujem. Logično je da se ponekad dogode i lošije utakmice, ali važno je u svakoj utakmici pružiti 100 posto."

Trener Minnesote Ryan Saunders posebno je hvalio Šarićev posljednji trening uoči puta za Memphis što bi moglo biti dobar znak za nastavak sezone.

"Dario je možda odradio i najbolji trening ove godine. Bio je fantastičan, sretni smo što ćemo ga imati još dugo vremena. Znamo što radi, sviđa nam se kako širi reket i što je sposoban spustiti loptu na parket. Na parketu donosi dobre odluke", dodao je Saunders.

Inače Šarićeva učinkovitost dodatno je pala nakon promjene trenera i dolaska Saundersa na klupu, ne toliko u smislu minutaže koliko u smislu poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!