Košarka

Kutak za kladioničare: NBA u središtu pozornosti, Zubac gostuje kod Bogdanovića

Branimir Korać • utorak, 05.02.2019.
Kutak za kladioničare: NBA u središtu pozornosti, Zubac gostuje kod Bogdanovića
Foto: EPA

Dva NBA dvoboja i jedan teniski meč predstavljamo ovog utorka. Posebno zanimljivo trebalo bi biti u Indianapolisu gdje Lakersi gostuju kod Pacersa...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

U ponedjeljak smo analizirali tri susreta, a pobjede u tim dvobojima odnijeli su Marcel Granollers, Budućnost i Leganes. Granollers je svladao Ivu Karlovića u vrlo tijesnom meču koji je jednako tako mogao otići i na stranu hrvatskog tenisača, Budućnost je očekivano pregazila Mornar sa 102:71, a Leganes je u gostima s igračem manje prekinuo niz pozitivnih rezultata Raya Vallecana slaveći 2:1.

Gael Monfils - Viktor Troicki

Zanimljiv dvoboj u prvom kolu turnira u Sofiji, sastaju se dvojica igrača koji pamte i bolje dane u karijeri. Monfils u svakom slučaju u ovaj susret ulazi kao favorit, kod njega je uvijek najvažnije koliko je spreman i hoće li izdržati fizički meč bez nekih padova. Kvaliteta nije upitna. Ovdje dolazi nakon samo dva odigrana meča ove sezone, Troicki je odradio više mečeva, ali povijest mečeva protiv Monfilsa ne ide mu u prilog. Samo jednom Troicki je uspio svladati Monfilsa i to još pradavne 2004. godine kada je na juniorskom US Openu slavio u osmini finala. Otkako su prešli u seniorski tenis, sve je u znaku Monfilsa.

Od posljednjeg međusobnog dvoboja prošlo je već puno vremena, odigran je 2015. godine u Madridu gdje je Monfils rastavio Troickog i prepustio mu samo dva gema. I u tri ranija dvoboja na ATP Touru bolji je bio Monfils, a sigurno će htjeti i ovdje nastaviti niz. Nastupio je ove sezone samo na Australian Openu i tamo je krenuo pobjedom protiv Damira Džumhura, ali odmah ga je zaustavio Taylor Fritz. To je karta na koju bi mogao igrati Troicki, Monfilsu nedostaje mečeva, ali niti Troicki, bez obzira na veći broj mečeva, ne može se pohvaliti velikom formom. On je sezonu otvorio na Challengeru u Plantationu gdje je svladao Mollekera pa izgubio od Oscara Ottea. Zatim je uslijedio dobar nastup u kvalifikacijama Australian Opena, ulazak u glavni ždrijeb gdje je u pet setova teškom mukom svladao Carballesa Baenu, ali nakon toga ispao od Tsitsipasa. Očekivano. Monfils u svakom slučaju ima prednost u ovom dvoboju, no daleko je od idealnog stanja i to bi mu mogao biti problem.

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic

13 utakmica zaredom Oklahoma City Thunder na pogon Russella Westbrooka i Paula Georgea uredno ide preko 100 poena, a zadnji put kada je ostala ispod, glatko je poražen od Washington Wizardsa. Ovo je vrlo bitna utakmica za obje momčadi, Thunder je treći na Zapadu s omjerom 33-19 i u odličnoj poziciji u borbi za doigravanje dok je s druge strane Orlando van kruga osam najboljih momčad Istoka, ali nije niti daleko. Osmoplasirani Miami ne bježi puno, a nakon dvije pobjede u zadnja dva susreta protiv Indiana Pacersa i Brooklyn Netsa, Magic je probudio nadu u doigravanje. Za to će mu trebati ipak bolji nastupi, serija pobjeda pa čak i pokoja protiv jačeg protivnika poput Thundera.

Niz pobjeda Thundera prekinut je prije dva dana na gostovanju u Bostonu gdje su Celticsi u sjajnom susretu slavili sa 134:129, ali bez obzira na taj poraz, Thunder je u sjajnoj formi. Slavio je i u posljednjem međusobnom dvoboju u Orlandu sa 126:117 i to uz 37 poena Georgea te triple-double Westbrooka, uobičajene stvari za Thunder. Čak i kod Orlanda stanje je bilo "redovno" pa je tako Nikola Vučević briljirao, još su petorica igrača Orlanda bili u dvoznamenkastim vodama, ali nije bilo dovoljno. Thunder je favorit u ovom dvoboju, posebno jer će htjeti odgovoriti nakon poraza u Bostonu, ali Orlando je ove sezone odigrao i dosta dobrih utakmica, pobjeđivao i Houston, Boston, Toronto..., stoga treba ga shvatiti ozbiljno.

Indiana Pacers - Los Angeles Lakers

Najvažnija vijest za Lakerse je da bi LeBron James trebao nastupiti protiv Pacersa. James se još uvijek vraća na parket nakon problema s ozljedom, propustio je prošlu utakmicu protiv Golden State Warriorsa nakon što je u produžetku vodio Lakerse do pobjede protiv Clippersa. Upitan je i nastup Ivice Zupca koji je zaradio ozljedu prsta u dvoboju protiv Warriorsa, ozljeda je zarađena još u prvoj četvrtini, ali je svejedno odigrao do kraja susreta unatoč bolovima. Pacersima nema Oladipa i McDermotta dok je Joseph upitan za nastup, no čini se kako će ipak igrati.

Pacersi su u dobroj situaciji, prekinuli su niz poraza pobjedom protiv Miami Heata, briljirao je u tom susretu Bojan Bogdanović, a nakon toga svladani su i Pelicansi. Bile su to dvije gostujuće pobjede, a sada Pacersi dolaze kući, u Indianapolis, gdje će odmah na Lakerse kojima je svaka pobjeda jako bitna u borbi za doigravanje. Na omjeru su 27-26, osmoplasirani Clippersi imaju 29-25 i jasno je koliko bi ova pobjeda značila Jamesu i društvu. Ove sezone u Los Angelesu Lakersi su bili uspješniji uz sjajan nastup Jamesa koji je upisao 38 poena, a susret su obilježile brojne oscilacije s obje strane. Krenuli su Lakersi s 38:15 u utakmicu, Indiana se vratila, ali na kraju je ipak poražena. S Jamesom su Lakersi ovdje blagi favoriti, ali ako on ipak ostane izvan postave, šanse Pacersa znatno će rasti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!