Tenis

Ponovno parovi presudili, Hrvatska do nove pobjede u Fed Cupu

Petar Jenjić • četvrtak, 07.02.2019.
Ponovno parovi presudili, Hrvatska do nove pobjede u Fed Cupu
Foto: FaH

I drugu pobjedu ostvarila je hrvatska Fed Cup reprezentacija na turniru Prve skupine. I protiv Gruzije odlučivali su parovi, a pobjedu su u konačnici donijele Ana Konjuh i Darija Jurak...

Prva je na teren izišla Ana Konjuh koja je igrala protiv 312. igračice svijeta Miriam Bolkvadze. Hrvatska tenisačica je do pobjede stigla sa 6:4, 6:3 nakon sat i 18 minuta igre.

Konjuh je servirala prva u prvom setu u kojem nakon prvih sedam gemova nismo vidjeli nijedan break, a tada tri uzastopna. Svoj drugi u setu hrvatska tenisačica napravila je kod vodstva 5:4.

Odmah na otvaranju drugog seta hrvatska igračica stiže do breaka, ali Bolkvadze uzvraća i poravnava na 2:2. Ipak Konjuh je ubrzo napravila novi break za 4:2, a zatim mirno privela meč prema kraju.

U meču s čak 20 napravljenih breakova do pobjede je stigla Ekaterine Gorgodze protiv Jane Fett. Gruzijka je slavila sa 4:6, 6:3, 7:5, a iako je čak četiri puta u posljednjem setu imala break prednosti, hrvatska tenisačica nije uspjela zaključiti meč u svoju korist.

S obzirom na ovakav razvoj situacije, ponovno su odlučivali parovi u kojima su danas nastupile Darija Jurak i Ana Konjuh protiv Ekaterine Gorgodze i Oksane Kalašnikove. Hrvatska kombinacija stigla je do pobjede sa 7:5, 6:1 nakon sat i devet minuta igre.

Većim dijelom prvog seta gruzijska kombinacija imala je break prednosti, no u pravom trenutku Jurak i Konjuh dolaze do poravnanja, a zatim i novog breaka čime dobivaju set. Naprotiv, drugi je set bio jednosmjeran i hrvatski par lakoćom je zaključio dvoboj pobjedom.

U posljednjem susretu skupine Hrvatska će igrati protiv Srbije.

Fed Cup, grupa B:
Ana Konjuh - Mariam Bolkvadze 6:4, 6:3
Ekaterine Gorgodze - Jana Fett 4:6, 6:3, 7:5
Darija Jurak/Ana Konjuh - Ekaterine Gorgodze/Oksana Kalašnikova 7:5, 6:1

Hrvatska - Gruzija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!