Košarka

Marc Gasol napustio Grizzliese i ide u borbu za vrh Istoka

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2019.
Marc Gasol napustio Grizzliese i ide u borbu za vrh Istoka
Foto: EPA

Trade o kojem se pričalo na kraju se i dogodio. Marc Gasol odlazi iz Memphis Grizzliesa i ide u Toronto Raptorse. Ono što nije mogao u Memphisu, moći će u Torontu, borit će se za vrh konferencije...

Već dugo vremena poznato je da Marc Gasol neće ostati u Memphis Grizzliesima. Tražio se samo paket u kojem bi Memphis bio zadovoljan, a dogovor je postignut s Toronto Raptorsima što dodatno pojačava borbu na Istoku gdje je konkurencija sve jača.

Gasol odlazi u Memphis, a u suprotnom smjeru idu Jonas Valančiunas, Delon Wright, CJ Miles i izbor druge runde drafta 2024. godine.

Gasol je jedan od najboljih igrača koji su bili na tržištu ovih dana i s njim će Raptorsi biti znatno jači. Ove sezone u prosjeku je igrao 35 minuta po susretu te ubacivao 19.8 poena uz 7.8 skokova. Šut iz igre mu je na 48 posto, a bio bi znatno bolji da se suzdrži od forsiranja šuta za tri poena gdje je na 20 posto uz pet ispucanih trica po susretu.

Valančiunas bi trebao zamijeniti Gasola u Grizzliesima, na njegovo pojavljivanje na parketu još će se malo pričekati jer zbog ozljede nije igrao zadnja dva mjeseca, ali je krenuo s treninzima. On je ove sezone u Raptorsima u smanjenoj minutaži prosječno bilježio 12.8 poena i 7.2 skoka po susretu. Razigravač Delon Wright prosječno je odrađivao 18.3 minute uz 6.9 poena i 2.6 skokova po susretu, a krilna popuna, CJ Miles, prosječno bilježi ove sezone 14.1 minutu, 5.5 poena i 1.7 skokova po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!