Košarka

Nazor: "Nama je potrebna na svim pozicijama jedna maksimalna odgovornost i angažman"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 08.02.2019.
Nazor: "Nama je potrebna na svim pozicijama jedna maksimalna odgovornost i angažman"
Foto: FaH

Trener Zadra Ante Nazor najavio je susret protiv Cibone koja stiže na gostovanje u sklopu ABA lige. Uz maksimalan respekt prema protivniku dodao je kako nema puno nepoznanica i da njegovoj momčadi treba više angažmana i taktičke discipline...

Utakmicu protiv Cibone najavljuju i iz zadarskog tabora, a trener Ante Nazor kaže kako ga jedino pobjeda zanima, iako jako respektira zagrebačku momčad.

"Bilo bi suludo kazati bilo što drugo nego da moramo ići na pobjedu i da nas jedino pobjeda zanima. Sigurno je da imamo veliki respekt prema ekipi Cibone, to je dobra ekipa. Igra jednu efikasnu napadačku igru i jednostavno ćemo se morati fizički angažirati na granici bola da uspijemo zaustaviti njihove napadačke akcije, posebno vanjski šut koji im je najjače oružje."

Cibona je visoko slavila u četvrtom kolu domaćeg prvenstva, a visokom pobjedom uzvratio je Zadar u sklopu ABA lige. Oscilacije obiju momčadi velike su, barem što se tiče međusobnih dvoboja ove sezone.

"Nepoznanica nema puno, ali u ova dva susreta s njima koliko sam ja trener sugerira da su velike oscilacije na drugoj strani. Jedna utakmica praktički na plus 30, druga na minus 30 kod jedne i druge ekipe. To nas poziva na dodatan oprez, disciplinu i maksimalan angažman. Vezano uz zadnju utakmicu, bez obzira na pobjedu, nama je potrebno puno više angažmana i taktičke discipline. Nadam se da ćemo to prikazati u sutrašnjoj utakmici."

Nazor se osvrnuo i na nedostatak Krajine i Planinića ističući kako ponekad nemaju mogućnost odigrati pet na pet na treningu, ali da postoji i pozitivna strana u činjenici da trenigom četiri na četiri mogu dobiti na napadačkoj i obrambenoj dinamici.

Jako dobro trener Zadra poznaje situaciju u Ciboni i ističe da, bez obzira na to kako i koliko je određeni protivnički igrač igrao ove sezone, svatko može biti prijetnja te da se na sve moraju fokusirati.

"Tu momčad dobro poznajem i zaista ne bih ušao u ta hipotetska pitanja, jer sada svi znamo da će možda veći fokus biti na playmakeru Ljubičiću i na Markoti koji igra zaista dobro. Pilepić koji je sad njihovo pojačanje zbog kojeg su sad dosta jači nego u prethodnom susretu. Ali Novačić koji nije u nekoj formi, može ući u odličnu seriju vanjskog šuta. Recimo Gilbert koji igra 10 minuta, tog dečka dobro poznajem, znam da provodi 24 sata u dvorani. Tako se fokusirati na nekoga više na nekoga manje, nama je potrebna na svim pozicijama jedna maksimalna odgovornost i angažman, a tako pozivam i publiku. Vjerujem da ćemo biti pravi i da će to publika prepoznati. Nadam se da će nam to biti vjetar u leđa što nam je izuzetno potrebno na ovoj utakmici."

KK Zadar

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!