Tenis

Srbija slavila nakon parova, Hrvatska bez šanse za promociju u viši rang

Petar Jenjić • petak, 08.02.2019.
Srbija slavila nakon parova, Hrvatska bez šanse za promociju u viši rang
Foto: FaH

Hrvatska Fed Cup reprezentacija ostala je bez šanse za promociju u viši rang. Do pobjede je s 2:1 stigla Srbija kojoj su posljednji bod donijele Aleksandra Krunić i Olga Danilović...

Nakon što su parovi bili uspješni protekla dva dana, danas se to ipak nije dogodilo. Hrvatske tenisačice poražene su s 2:1 te tako i dalje ostaju u istoj skupini Fed Cupa.

U vrlo izjednačenom prvom meču odlučivale su nijanse, a u konačnici je do pobjede stigla Olga Danilović koja je svladala Janu Fett sa 2:6, 6:2, 7:6 nakon gotovo dva i pol sata igre.

Prvi i drugi set bili su prilično suprotni. U prvom je dominirala hrvatska igračica, a u drugom srpska. U boljoj poziciji bila je Danilović tijekom trećeg seta, imala je vodstvo od 4:1, no Fett je uspjela doći do poravnanja, a zatim spasiti i jednu meč loptu.

Igrao se tie-break u kojem je bilo vrlo izjednačeno Danilović je vodila sa 6:4, no hrvatska tenisačica spašava dvije meč lopte te uspijeva izboriti jednu (7:6). Međutim, ipak je do pobjede stigla srpska igračica koja je slavila sa 9:7.

Drugi meč za Hrvatsku odigrala je Donna Vekić protiv Aleksandre Krunić koju je porazila sa 1:6, 7:5, 6:4.

Stvari nisu izgledale dobro za Hrvatsku s obzirom na to da je Krunić glatko dobila prvi set uz samo jedan izgubljen gem. Iako je Vekić imala vodstvo od 5:1 u drugom setu, sve je prokockala. Danilović je stigla do 5:5, no tada hrvatska tenisačica radi novi break te dolazi do izjednačenja.

Posljednji set ipak nije donio toliko drame jer je hrvatska tenisačica povela s 5:0 i mirno privela meč prema kraju. Ponovno je preostalo čekati dvoboj parova.

Olga Danilović i Aleksandra Krunić nastupile su za Srbiju i u tom dvoboju protiv Darije Jurak i Ane Konjuh. Srpski par u konačnici je slavio sa 1:6, 6:1, 6:4 nakon sat i 34 minute igre.

Prva dva seta bila su prilično jednosmjerna. Hrvatska kombinacija dominirala je u prvom, a srpska u drugom. Odlučujućim se pokazao peti gem trećeg seta u kojem Danilović i Krunić rade break kojeg uspijevaju sačuvati do samog kraja.

S obzirom na to da samo prvoplasirana momčad ide u borbu za promociju u viši rang, Hrvatska je tako zaključila svoj nastup.

Fed Cup, grupa B:
Olga Danilović - Jana Fett 2:6, 6:2, 7:6 (7)
Donna Vekić - Aleksandra Krunić 1:6, 7:5, 6:1
Olga Danilović/Aleksandra Krunić - Darija Jurak/Ana Konjuh 1:6, 6:1, 6:4

Srbija - Hrvatska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!