Tenis

Herbert iznenadio Shapovalova, Tsonga slavio u francuskom dvoboju

Jan Šneler • petak, 08.02.2019.
Herbert iznenadio Shapovalova, Tsonga slavio u francuskom dvoboju
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni dvoboji na ATP turniru u Montpellieru, a najveće iznenađenje priredio je domaći tenisač i sedmi nositelj Pierre-Hugues Herbert koji je slavio protiv Denisa Shapovalova...

Poznati su parovi polufinala ATP turnira u Montpellieru. Večeras su susretom Jo-Wilfrieda Tsonge i Jeremyja Chardyja okončani četvrtfinalni susreti koje je najviše obilježila pobjeda francuskog tenisača Pierre-Huguesa Herberta nad kanadskim tenisačem Denisom Shapovalovim.

Herbert je došao do iznenađenja protiv trećeg nositelja. U prvom setu Francuz je bio bolji, igrao je kvalitetniji tenis i zasluženo je došao do seta. Kanađanin se uspio vratiti nakon izgubljenog servisa u prvom gemu, ali Herbert uspijeva doći do nove prednosti i sa 7:5 osvaja prvi set.

U drugom setu breakova nije bilo, ali je zato 13. igra bila izuzetno napeta. Čak pet puta su si tenisači oduzimali servise, a uspješniji u tom nadmetanju bio je francuski tenisač koji je sa 7:4 slavio u tie-breaku.

Tsonga je uspio slaviti protiv francuskog kolege Chardyja nakon gotovo tri sata meča. Prva dva seta završila su bez breaka, iako su tenisači imali svoje prilike. U tie-breaku prvog seta više sreće i znanja imao je Chardy koji je uspio slaviti s 8:6. U nastavku Tsonga dolazi do preokreta.

Prvo je izjednačio osvojivši tie-break drugog seta. Kvalitetnije je odigrao Tsonga i sa 7:4 došao do izjednačenja. U odlučujućem setu, Tsonga je imao puno prilika za break, no Chardy se uspijevao izvlačiti. Čak devet šansi trebalo je Tsongi u osmom i desetom gemu da konačno oduzme servis protivniku. To je konačno i uspio pri vodstvu 5:4 i breakom automatski osvojio i set te prošao u polufinale.

Embed from Getty Images

Uzbudljiv je bio i meč Tomaša Berdycha i Filipa Krajinovića. Srpski tenisač pružio je sjajan otpor Berdychu, no na kraju je morao priznati poraz. Prva dva seta bila su okončana nakon 13. igre. U prvom setu breakova nije bilo, no Berdych je bio dominantan u tie-breaku kojeg je dobio sa 7:3.

U nastavku pak češki tenisač dolazi do breaka prednosti, ima servis za meč kod vodstva 5:4, no Krajinović se uspijeva vratiti i u 13. igri doći do izjednačenja u setovima. Odlučujući set nije krenuo u smjeru u kojem je htio Berdych. Krajinović je došao do breaka u prvom gemu, imao vodstvo 4:5 i čak dvije meč lopte, no Čeh se obranio.

Srpski tenisač je imao i svoj servis s kojim je mogao okončati meč, no niti tu nije izdržao. To ga je očito psihičko slomilo jer je Berdych do kraja osvojio još jedan gem na servis Krajinovića i slavio sa 7:5.

Radu Albot je rutinski došao do slavlja protiv Marcosa Baghdatisa. U prvom setu je moldavski tenisač dva puta dolazi do breaka i bez ikakvih problema slavio s 2:6. U nastavku je ponovno bolji bio Albot, no Baghdatis se uspijeva čupati u ključnom trenutku i odvesti meč u tie-break. Tamo ipak nije bilo dvojbe te je Moldavac s 2:7 okončao 13. igru.

Embed from Getty Images

ATP Montpellier, četvrtfinale:
Tomaš Berdych (ČEŠ) - Filip Krajinović (SRB) 7:6(3) (5)6:7 7:5
Pierre-Hugues Herbert (FRA, 7) - Denis Shapovalov (KAN, 3) 7:5 7:6(4)
Marcos Baghdatis (CIP) - Radu Albot (MDA) 2:6 (2)6:7
Jo-Wilfried Tsonga (FRA) - Jeremy Chardy (FRA, 6) (6)6:7 7:6(4) 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!