Nogomet

Oreščanin: "Veselimo se povratku navijača, to će nam dati dodatan poticaj"

Petar Jenjić • subota, 09.02.2019.
Oreščanin: "Veselimo se povratku navijača, to će nam dati dodatan poticaj"
Foto: FaH

Trener Hajduka Siniša Oreščanin najavio je utakmicu protiv Lokomotive koja se igra u nedjelju s početkom u 17:30 sati. Kazao je kako se jako vesele povratku navijača i da ih očekuje jako težak susret te istakanuo mirnoću i dobru atmosferu kao glavne kvalitete sutrašnjeg protivnika...

Pred Hajdukom je utakmica protiv Lokomotive na Poljudu, a po prvi puta nakon četiri mjeseca igrat će pred publikom. Trener Siniša Oreščanin u najavi utakmice kazao je kako je zagrebačka momčad mlada i poletna te da očekuje zahtjevnu utakmicu.

"Kroz tjedan se nismo previše osvrtali na susret u Osijeku, pokušavamo se okrenuti onom što nas čeka. Osijek je igrao kod kuće, očekivali smo da će pokušati zabiti rani gol i biti goropadni. Lokomotiva je momčad koja iza sebe ima jako dobru polusezonu. Mlada je i potentna ekipa s dobrim trenerom, očekujemo jako dobru i zahtjevnu utakmicu. Veselimo se povratku navijača, više od četiri mjeseca nisu bili. To će nam dati dodatan poticaj."

Osvrnuo se Oreščanin na trenutno stanje u momčadi te dodao kako postoje određene dvojbe oko sastava.

"Juranović se priključio momčadskom treningu, no neće biti u kadru. Ozlijeđeni se polako vraćaju i to daje dodatno raspoloženje. Neće biti Stanka Jurića koji ima malih problema s istegnućem, Josip Bašić vraća se treningu sljedeći tjedan, dok neće biti ni Ivanovskog ni Beširovića. Jradi je u kadru i u dobroj konkurenciji. Dio priprema je propustio, pokušava to pohvatati i na njemu je da se nametne i pomogne momčadi."

"Glavna kvaliteta im je što imaju dobru atmosferu i mirnoću", nastavio je Oreščanin o Lokomotivi: "Igrači poput Kastratija, Uzunija i Ivanušeca dobro se razvijaju. Mladim je igračima važno imati mirnu sredinu, biti u pozadini iza Dinama i razvijati se."

Momčad se prije svega bavi sobom, a tek onda protivnikom.

"Bavimo se svojom igrom. Utakmica u Osijeku je završila kako je završila, svi smo zadovoljni. U pripremama za Lokomotivu bavimo sobom, posebno prevencijskom obranom, da nas ne iznenade na kontre. Imali smo problema s tim u Osijeku, znamo koje su kvalitete Lokomotive i nadam se da ćemo biti spremni."

Trener Hajduka dodao je kako momčad može do tri boda, ali da neće biti lako te navijače moli za strpljenje.

"U Splitu treba paziti na te stvari, u pobjedi se ne uzvisi, u porazu ne ponizi. Podrška s tribina je OK, ali igrači se moraju prilagoditi na stvari na terenu. Neka Poljud bude neosvojiva tvrđava, da na Svetom Roku kažu da su izgubili bodove. To je slatkorječivo, ali trudit ćemo se da bude tako", dodao je Oreščanin.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!