Nogomet

Viktoria Plzen uoči Dinama remizirala na gostovanju kod Mlade Boleslav

Jan Šneler • subota, 09.02.2019.
Viktoria Plzen uoči Dinama remizirala na gostovanju kod Mlade Boleslav
Foto: EPA

Uoči prvog susreta šesnaestine finala Europske lige Viktoria Plzen gostovala je kod Mlade Boleslav i odigrala neodlučeno 1:1...

Prvi protivnik Dinama u nokaut fazi Europske lige, češki prvak Viktoria Plzen, remizirao je u 20. kolu Fortuna lige na gostovanju kod Mlade Boleslav. Trenutno drugoplasirana momčad češkog prvenstva nije igrala u visokom intenzitetu jer se poput Modrih čuvaju za ogled u četvrtak, ali svejedno ovaj remi sigurno ih neće zadovoljiti.

Početkom susreta, gosti su ostali bez stopera. Nakon jednog duela, Lukas Hejda ostao je ležati na terenu kao i Laco Takacs. Obojica su morali napustiti travnjak, a umjesto gostujućeg stoper Hejde, u igru je ušao Ludek Pernica.

Nakon petnaestak minuta, Tomas Prikryl se odlično snašao u kaznenom prostoru, no gostujući vratar je otklonio opasnost. Prilično izjednačeno bilo je prvo poluvrijeme, no Viktoria je uspjela doći do vodstva u 37. minuti. Odlično je centrirao Joel Kayamba, a u petercu se odlično bacio Jean-David Beauguel i glavom zabio za vodstvo gostiju.

U drugom dijelu igra se potpuno smirila i dugo nije bilo uzbuđenja. Ipak, u 71. minuti domaći nogometaši oštro su prosvjedovali nakon jedne situacije nad Nikolajem Komličenkom u šesnaestercu. Iako je prvo odmahivao rukom, sudac je konzultirao VAR i nakon nekoliko minuta kaznio Romana Hubnika žutim kartonom i dodijelio jedanaesterac domaćima.

Precizan je iz kaznenog udarca bio Komličenko i donio domaćima izjednačenje. Nekoliko minuta nakon pogotka, gosti su imali odličnu priliku. Na ubačenu loptu nije stigao Beauguel, ali je dobro pucao Patrik Hrošovsky, no domaći vratar uspijeva skrenuti loptu. Do kraja susreta većih prilika nije bilo i Viktoria Plzen nije uspjela doći do pobjede. Iako ih to neće oduševiti s obzirom na činjenicu da love Slaviju Prag, treba reći kako će u četvrtak sigurno u Plzenu pružiti žestoki otpor Dinamu.

Fortuna liga, 20. kolo:
Mlada Boleslav - Viktoria Plzen 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!