Rukomet

PPD pobjedom dolazi na četvrto mjesto, Skjern ima imperativ pobjede

Jan Šneler • nedjelja, 10.02.2019.
PPD pobjedom dolazi na četvrto mjesto, Skjern ima imperativ pobjede
Foto: FaH

Vrlo teška utakmica očekuje rukometaše Prvog plinarskog društva Zagreb u 11. kolu EHF Lige prvaka. U goste im dolazi danski Skjern, a rukometaši PPD Zagreba bi pobjedom došli na korak od osmine finala...

Prva meč lopta u rukama je Prvog plinarskog društva Zagreb. Još je četiri susreta ostalo do kraja regularnog dijela, a PPD Zagreb ima šansu današnjom pobjedom doći korak od osmine finala. Pobjedom bi preskočili Nantes i došli na četvrto mjesto, a možda bi se čak i izjednačili s Flensburgom na trećem mjestu.

S druge strane, poraz ne bi bio kraj nadanjima, ali bi značio daleko težak put Zagrebaša do kraja. PPD još igra protiv Szegeda i PSG-a u gostima i Flensburga doma. Teško je očekivati na bodove u tim susretima i stoga je iznimno važno danas doći do slavlja.

Svjesni su toga u klubu, novi trener Branko Tamše ima veliki motiv da upiše prvu pobjedu u Ligi prvaka nakon dobrog starta u SEHA Gazprom ligi. Dolaskom slovenskog stručnjaka, bivšeg dugogodišnjeg trenera Celja, igra PPD Zagreba se ubrzala i pokazalo se kako su igrači objeručke prihvatili takav način igre. To je dobro jer je Zagreb često u prošlim susretima izgledao sporo i bezidejno.

"U goste nam dolazi odlična momčad Skjerna, osnažena za neke igrače koji nisu igrali u našem prvom dvoboju. Očekujem ih u punom sastavu što znači da se moramo pripremiti i na Byartea Myrhola, Thomasa Mogensena i Sarupa Sondergaarda. Riječ je o jednoj jako zanimljivoj i vrlo iskusnoj ekipi na čijem je golu odlični Islanđanin Gustavsson, na lijevom krilu Eggert o kojem i ne treba trošiti previše riječi. Lijevi vanjski je uz Mogensena i Slovenac Grebenc, na srednjem imaju švedskog reprezentativca Konradssona, a na crti spomenutog Myrhola. Ono što vrijedi za sve danske ekipe vrijedi i za Skjern, a to u prvom redu znači da se oni igraju rukometa."

"Vodili ili gubili pet razlike oni igraju svoju igru i ne odstupaju od toga. Sigurno je da nas čeka jedna teška borba. Ja bih volio da igrači na terenu prikažu ono što treniramo, što gledamo i analiziramo ovih dana. U brzom rukometu kakvom težimo bit će i pogrešaka, ali to je normalno, igrači nisu roboti i ja i greške toleriram. Ono što želim je maksimalna koncentracija i agresivnost kroz svih 60 minuta i da pokušamo svaku njihovu grešku kazniti", rekao je Tamše za službene stranice kluba.

Skjern je ozbiljna momčad puna iskusnih internacionalaca, ali isto tako momčad s kojom PPD Zagreb može igrati. U prvom susretu u Danskoj Zagrebaši su trebali slaviti, imali su i zadnji napad za pobjedu, ali Damir Bičanić nije bio precizan. Večeras takvih grešaka ne smije biti.

Zagrebaši moraju hrabro izaći pred, nadajmo se, ispunjenu Arenu i pokazati da mogu doći do pobjede protiv Danaca. Ne smijemo zaboraviti, ako se već razmišlja o osmini finala, nije isto biti treći ili šesti. Bilo bi lijepo kada bi PPD danas došao do pobjede jer bi onda mogli razmišljati o nečemu većem od samog ulaska u osminu finala.

EHF Liga prvaka, 11. kolo:
PPD Zagreb - Skjern (17.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!