Zimski sportovi

Štuhec obranila svjetsko zlato u spustu, Vonn se oprostila od skijanja s broncom

Jan Šneler • nedjelja, 10.02.2019.
Štuhec obranila svjetsko zlato u spustu, Vonn se oprostila od skijanja s broncom
Foto: EPA

Prije početka natjecanja u tehničkim disciplinama, danas je održana utrka spusta za skijašice na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu...

Održana je još jedna utrka za skijašice na Svjetskom prvenstvu u Areu. Kao i prije dvije godine u St. Moritzu, zlato je uzela sjajna Slovenka Ilka Štuhec. Ona je za 23 stotinke bila bolja od Švicarke Corinne Suter.

Mladoj 24-godišnjoj Švicarki ovo je prva svjetska medalja u seniorskoj konkurenciji. Inače Suter je osvajačica zlata na juniorskom Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Ipak, uz sve čestitke Štuhec i Suter na velikom postignuću, pažnju javnosti uzela je Lindsey Vonn.

Ova utrka definitivno će ući u povijest skijanja po tome što je bila posljednja za veliku američku i svjetsku skijašicu. Vonn je osvojila sedam medalja sa svjetskih prvenstava (od čega dva zlata), olimpijska je pobjednica u spustu iz Vancouvera, a ujedno je četiri Velika kristalna globusa i čak 18 Malih kristalnih globusa. Prije nekoliko dana, nakon teškog pada na superveleslalomu, zabrinula je navijače slikama na društvenim mrežama, a danas je na najbolji način okončala karijeru osvojivši brončano odličje.

Svjetsko prvenstvo, Are (ŠVE), spust (ž):
1. Ilka Štuhec (SLO) 1:01.74
2. Corinne Suter (ŠVI) +0.23
3. Lindsey Vonn (SAD) +0.49
4. Stephanie Venier (AUT) +0.53
5. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.59
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!