Tenis

Jo-Wilfried Tsonga glatkom finalnom pobjedom do prve titule nakon 2017. godine

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2019.
Jo-Wilfried Tsonga glatkom finalnom pobjedom do prve titule nakon 2017. godine
Foto: EPA

Pobjednik ATP turnira u Montpellieru je Jo-Wilfried Tsonga. Francuz je uMontpellieru u finalu bio bolji od sunarodnjaka Pierre-Huguesa Herberta u dva seta...

Open Sud de France u Montpellieru pripao je Jo-Wilfriedu Tsongi. Francuz je čekao na titulu od 2017. godine kada je osvojio turnir u Antwerpu pobjedom protiv Diega Schwartzmana sa 6:2, 7:5, tjedan dana kasnije igrao je i finale u Beču gdje je poražen od Lucasa Pouillea i vjerojatno nije mogao niti pomisliti da će toliko čekati na novo finale.

Dočekao ga je u Montpellieru i igrao protiv Pierre-Huguesa Herberta, sunarodnjaka koji za razliku od njega nema još nijednu titulu. Ovo mu je treće finale na ATP Touru i treći poraz.

Imao je Tsonga dosta jednostavan zadatak i slavio je sa 6:4, 6:2. Tijekom cijelog susreta nije dopustio protivniku nijednu break loptu, izgubio je samo osam poena na svom servisu u cijelom meču, a s druge strane tri puta oduzeo je servis protivniku.

Na novoj ATP ljestvici Tsonga će tako napredovati 70 mjesta i doći do 140. pozicije. Herbert pak bilježi napredak od osam mjesta i dolazi do novog rankinga karijera, 36. mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!