Zimski sportovi

Slalom donio Pinturaultu zlato u kombinaciji, Zrnčić-Dim i Zubčić nisu bili na visini zadatka

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.02.2019.
Slalom donio Pinturaultu zlato u kombinaciji, Zrnčić-Dim i Zubčić nisu bili na visini zadatka
Foto: EPA

Odličnom slalomskom vožnjom zlato u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Areu pripalo je francuskom skijašu Alexisu Pinturaultu...

Odrađena je još jedna utrka za skijaše na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu, a razloga za veselje imaju u Francuskoj. Nakon solidne vožnje spusta i 24. mjesta, francuski skijaš Alexis Pinturault odličnom je vožnjom u slalomu došao do zlata na Svjetskom prvenstvu. Francuz je inače olimpijski doprvak iz Pjongčanga upravo u kombinaciji, stoga ne čudi njegov odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu.

Veliko iznenađenje svakako je srebrno odličje Štefana Hadalina. Ovaj 23-godišnji Slovenac osvojio je svoju prvu veliku medalju. Nakon spusta bio je na 30. mjestu sa zaostatkom od sekunde i 88 stotinki, no u slalomu je bio besprijekoran. Odradio je najbolje slalomsku vožnju i potpuno zasluženo došao do srebra. Treće mjesto pripalo je Austrijancu Marcu Schwarzu koji je bio četvrti u slalomu.

Razočaran može biti Dominik Paris čije prvo mjesto nakon spusta nije bilo dovoljno za više od devetog mjesta u konačnom poretku. Što se tiče hrvatskih skijaša, oni danas nisu bili na razini zadatka.

Natko Zrnčić-Dim je bio 43. u spustu i 40. u slalomu što mu je donijelo ukupno 39. mjesto. Filip Zubčić je na kraju završio na 40. mjestu, iako je odradio solidnu slalomsku vožnju i završio ju na 18. mjestu. Zubčiću je problematičan bio spust u kojem je bio na 49. mjestu.

Svjetsko prvenstvo, Are (Švedska), kombinacija (m):
1. Alexis Pinturault (FRA) 1:47.71
2. Štefan Hadalin (SLO) +0.24
3. Marco Schwarz (AUT) +0.46
4. Riccardo Tonetti (ITA) +0.67
5. Linus Strasser (NJE) +0.80
...
39. Natko Zrnčić-Dim (HRV) +5.47
40. Filip Zubčić (HRV) +5.72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!