Košarka

Sjajni Šarić preselio u petorku i odradio odličnu utakmicu protiv Clippersa i Zupca

Branimir Korać • utorak, 12.02.2019.
Sjajni Šarić preselio u petorku i odradio odličnu utakmicu protiv Clippersa i Zupca
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi svladali su Los Angeles Clipperse uz odličan nastup Darija Šarića. Šarić je preselio u startnu petorku i pokazao da mu je tamo i mjesto...

Dario Šarić protiv Ivice Zupca i na kraju pobjeda Šarićeve Minnesote. Timberwolvesi su odigrali vrlo dobru utakmicu i upisali zasluženu pobjedu, a Šarić je umjesto Taja Gibsona preselio u startnu petorku te bio među boljim pojedincima Timberwolvesa.

Sa zanimanjem se očekivao nastup i Ivice Zupca koji je imao jako težak posao protiv Karl-Anthonyja Townsa i nije bio na razini kao u prošloj utakmici protiv Bostona. Za 15 minuta na parketu Clippersi su s njim bili u minusu čak 35 poena, a ubacio je tri koša (1/2 za dva, 1/2 slobodna) uz četiri izgubljene lopte.

Zupcu će definitivno trebati da se prilagodi na novu momčad koja igra potpuno drugačije od Lakersa i ne treba čuditi lošiji nastup. Općenito dobar dio igrača Clippersa nije bio na razini iz te utakmice kada su napravili fantastičan preokret i dobro će im doći All-Star pauza u kojoj će moći dodatno raditi.

Timberwolvesi su imali susret pod kontrolom od početka, a Clippersima nije pomoglo niti 89 poena s klupe koju je predvodio fantastični Lou Williams.

Williams je ubacio čak 45 poena, a slijedio ga je Montrezl Harrell s 18 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Kod Minnesote Towns je bio prvo ime s 24 poena i deset skokova, a Šarić je dodao za 33 minute 19 poena (3/6 za dva, 4/5 za tri, 1/1 slobodna) i osam skokova. Nije bilo Andrewa Wigginsa kojeg je zamijenio Luol Deng, a vratili su se Derrick Rose i Jeff Teague. Rose je bio odličan s 22 poena i šest asistencija, a Teague tek nešto neefikasniji s 19 poena i deset asistencija.

NBA:
Minnesota Timberwolves - LA Clippers 130:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!