Nogomet

Manchester United u uzlaznoj putanji dočekuje ozljedama opterećeni PSG

Jan Šneler • utorak, 12.02.2019.
Manchester United u uzlaznoj putanji dočekuje ozljedama opterećeni PSG
Foto: EPA

Veliki dvoboj osmine finala Lige prvaka očekuje nas večeras. Manchester United koji izgleda preporođeno pod novim trenerom dočekuje jaki PSG koji ima velikih problema s ozljedama...

Uzbudljivi dvoboj očekuje nas večeras u prvom susretu osmine finala između Manchester Uniteda i PSG-a. Iako su nakon ždrijeba mnogi komentirali kako PSG neće imati velikih problema s Manchester Unitedom koji je bio u kaosu, novi trener Crvenih vragova i problemi s ozljedama PSG-a potpuno su promijenili situaciju.

Jose Mourinho više nije u Manchester Unitedu i bez obzira mislili dobro ili loše o Portugalcu, klub se preporodio njegovim odlaskom. Preciznije, Manchester United izgleda sjajno od dolaska Olea Gunnara Solskjaera. Igre u Premierligi i dolazak na četvrtu poziciju donijeli su mnogo kredita Norvežaninu i apetiti navijača rastu. Jasno, trener Uniteda svjestan je odličnog ozračja, ali svejedno upozorava da PSG nije nimalo lagan ždrijeb.

"Teško je uspoređivati njihove igre jer kada igraju u Ligue 1, oni znaju da će doći do pobjede, tako da u Ligi prvaka igraju na drugačiji način. Svaka momčad bi imala problema s izostankom igrača kao što su Neymar, Cavani ili Meunier. Ipak, to će biti šansa drugim igračima. Ujedno, PSG će biti nepredvidljiviji. Kada vidite njihovu standardnu trojku u napadu, znate kako će igrati. Ovako ipak moramo malo nagađati", rekao je Solskjaer za The Guardian.

Doista, teško je uspoređivati PSG u Ligue 1 i Ligi prvaka. Sigurno da i Parižani žele jaču konkurenciju u domaćem natjecanju jer su te utakmica najbolji lakmus papir za jače izazove. S druge strane, Solskjaer je u pravu kada kaže da bez Neymara i Cavanija teško može zamisliti igru PSG-a.

Izgledno je kako će Kylian Mbappé biti jedina špica i na njemu će biti veliki teret da odvede PSG u četvrtfinale Lige prvaka. Bez obzira na njegovu mladost, radi se i dalje o fantastičnom nogometašu, imunom na pritiske i bez obzira na izostanke, PSG je i dalje favorit za prolazak među osam najboljih momčadi najelitnijeg natjecanja u europskom klupskom nogometu.

"Stvari su drugačije u odnosu na Mourinhov United. Igraju s velikim samopouzdanjem, zabijaju mnogo pogodaka, dolaze do ranog vodstva i u sjajnoj su formi. Igrati protiv njih na Old Traffordu u ovom trenutku je jedan od najtežih izazova s kojima se možemo susresti. Mi smo bili u odličnoj formi kada je završila grupna faza, no kao što sam rekao nakon izvlačenja, bit će ovo dva teška dvoboja i sigurno nam neće biti lagano u Manchesteru", dodao je trener PSG-a Thomas Tuchel.

Susret je na rasporedu u 21 sat, a priliku da sudi ovaj dvoboj dobio je talijanski sudac Daniele Orsato.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Manchester United - PSG (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!