Nogomet

Kutak za kladioničare: Roma favorit protiv Porta, Goerges neće imati lagan posao protiv Tomljanović

Jan Šneler • utorak, 12.02.2019.
Kutak za kladioničare: Roma favorit protiv Porta, Goerges neće imati lagan posao protiv Tomljanović
Foto: EPA

Zanimljiva ponuda za utorak uključuje Ligu prvaka, tenis i NHL. I ponedjeljak je bio uspješan sa stopostotnim učinkom, pokušajmo to ponoviti i ovog utorka...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Roma - Porto

Nakon zimske pauze, vraća se Liga prvaka. Osmina finala je na rasporedu, a Roma će na svom terenu dočekati Porto. Talijanska momčad bila je izuzetno zadovoljna nakon ždrijeba jer je od svih prvoplasiranih momčadi izbjegla one koje su daleko jače od Porta. Niti u redovima portugalske momčadi nisu bili nesretni Romom, iako se radi o aktualnom polufinalistu Lige prvaka.

Rimska momčad ne igra na razini od prošle godine i često se muči protiv objektivno slabijih protivnika. Romu još uvijek muči težak poraz od Fiorentine u Kupu Italije (7:1), no prema riječima trenera Eusebija Di Francesca, ovaj susret prava je prilika da momčad dobije novu dozu samopouzdanja. Iako ima manjih problema s ozljedama, Roma će ipak dočekati Porto u jakom sastavu.

To se ne može reći za Porto kojemu će mnogo nedostajati Moussa Marega, njihov najbolji igrač ove sezone i krilo Jesus Corona. S njima bi Porto bio u jako dobroj situaciji i možda bi čak mogao računati na iznenađenje protiv nepredvidljive Rome na Olimpicu. Ipak, ovako bi vjerojatno gosti pristali i na minimalni poraz uz golove.

Roma često zna iznenaditi jače protivnike od sebe (sjetimo se samo Barcelone prošle godine), a večeras im neće nedostajati motiva protiv Porta. Ulazak u četvrtfinale bio bi veliki uspjeh, a Rimljani imaju puno bolju momčad nego što to pokazuju rezultati. S obzirom na kvalitetu igrača i široki kadar, vrijeme je da krenu igrati na višoj razini. Zato prednost dajemo domaćem sastavu koji je favorit u današnjem ogledu.

Prognoza: Pobjeda Rome

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rome 2.20, Neriješeno 3.50, Pobjeda Porta 3.80

Julia Goerges - Ajla Tomljanović

Na rasporedu je prvo kolo WTA turnira u Dohi, a deveta nositeljica Julia Goerges igrat će protiv Ajle Tomljanović. Naturalizirana australska tenisačica prošla je kvalifikacije protiv Shuko Aoyame i Polone Hercog i izborila nastup u glavnom ždrijebu. Protiv Japanke je Tomljanović imala velikih problema i gotovo tri sata joj je trebalo za prolazak u drugo kolo kvalifikacija. Protiv Hercog je ipak rutinski odradila posao.

Godina je počela dobro za Ajlu koja je došla do finala Thailand Opena u kojemu je nakon tri seta izgubila od Dajane Jastremske. Australska tenisačica je bila na korak do pobjede, imala 5:2 i servis u posljednjem setu, no nije uspjela zadržati koncentraciju i finiširati meč. Danas je očekuje meč protiv njemačke tenisačice Julije Goerges koja nije u najboljoj formi.

Nakon osvajanja WTA turnira u Aucklandu na početku godine, Njemica je ispala već u prvom kolu Australian Opena od kasnije polufinalistice Danielle Rose Collins, a na WTA turniru u St. Petersburgu prije dva tjedna ispala je u osmini finala od Vere Zvonareve.

Goerges je deveta nositeljica i trenutno 16. igračica na svijetu te sigurno ulazi u meč kao favoritkinja protiv Tomljanović, ali ako uzmemo u obzir trenutnu formu tenisačica, Tomljanović bi definitivno mogla namučiti njemačku tenisačicu. Iz tog razloga, uzeli smo u obzir zbroj gemova i prelazak zadane margine.

Prognoza: Više od 20.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): Više od 20.5 gemova 1.75, Manje od 20.5 gemova 1.95

Boston Bruins - Chicago Blackhawks

Na rasporedu je još jedan zanimljiv dvoboj u NHL-u, a Chicago Blackhawksi dolaze u goste u Boston kod Bruinsa. Bruinsi su jedna od najboljih domaćinskih momčadi ove sezone i vrlo su motivirani da nastave u istom ritmu i dođu do 21. pobjede na svom terenu. S druge strane, Blackhawksi su prilično slabi na gostovanju i od 28 susreta na strani, dobili su svega 11 puta, od čega šest u regularnom dijelu.

Ipak, ono što ide u prilog gostima je odlična serija. Blackhawksi ne znaju za poraz već sedam susreta i u odnosu na početak sezone, doigravanje ne izgleda toliko daleko. Samo četiri boda su udaljeni od osmog mjesta i sigurno ambicije rastu s ovako odličnom serijom. S druge strane, Bruinsi su u komfornoj zoni, ali s velikim izgledima da poboljšaju svoj plasman za doigravanje i dostignu Toronto Maple Leafse koji ima bježe samo jedan bod.

Kod današnjeg susreta, nismo se odlučili dati prednost domaćoj momčadi koja je favorit, nego smo se koncentrirali na broj golova. Blackhawksi su u posljednjih sedam susreta postigli 33 gola u regularnom dijelu što iznosi impresivnih 4.17 po utakmici. Jasno Bruinsi imaju sjajnu obranu i odličnog vratara, no predviđamo da bi u susretu dvije motivirane momčadi koje imaju sjajnu napadačku igru moglo biti puno pogodaka.

Prognoza: Više od 5.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Više od 5.5 golova 1.55, Manje od 5.5 golova 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!