Nogomet

Nepredvidljiva Roma dočekuje Porto kojemu nedostaje glavni napadač

Jan Šneler • utorak, 12.02.2019.
Nepredvidljiva Roma dočekuje Porto kojemu nedostaje glavni napadač
Foto: EPA

Osim velikog dvoboja Manchester Uniteda i PSG-a, danas je na rasporedu još jedna utakmica osmine finala Lige prvaka. Na Olimpicu će Roma dočekati Porto koji ima velikih problema u napadačkom dijelu...

Susret Rome i Porta u osmini finala nije jedan od onih koji će očarati zaljubljenike velikih dvoboja u Ligi prvaka, no to je susret u kojemu nema izraženog favorita. Roma ima prednost domaćeg terena u prvom susretu, no talijanska momčad igra toplo-hladno ove sezone.

Nepredvidljiva. To je najbolja riječ kojom se može opisati igra Rome ove sezone. Iako imaju solidnu momčad, brojne talente, Rimljani ne uspijevaju povezati nekoliko dobrih susreta. U jednom trenutku čini se kao da mogu pobijediti bilo koju momčad u Europi, dok u drugom trenutku izgledaju amaterski kao poput Fiorentine kada su izgubili sa 7:1.

Roma ima nekih problema s ozlijeđenim igračima, neće sigurno dočekati Porto u najjačem sastavu, no Eusebio Di Francesco ima spremne zamjene. S obzirom na polufinale prošle godine, Roma svakako ima ambiciju ući u četvrtzavršnicu ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

"Ova utakmica idealna je prilika da pružimo sjajnu izvedbu i vratimo samopouzdanje. Samo su dvije talijanske momčadi ostale u natjecanju, a mi smo jedna od njih i zato trebamo biti ponosni i imati velike ciljeve. Što se tiče Porta, Sergio Conceicao radi sjajan posao i dao je momčadi identitet i igraju puno efikasnije. Imaju problema s ozljedama, ali oni su čvrsta i organizirana momčad i ovo će biti fizički zahtjevna utakmica", prenosi izjavu trenera Rome NST.

Trener Rome istaknuo je kako neće moći računati na Patrika Schicka koji ima problema s mišićem, dok bi Kostas Manolas trebao biti spreman. Što se tiče prvog vratara Robin Olsena, njegov napredak se još prati i vjerojatno će malo prije utakmice stožer donijeti konačnu odluku.

Porto na gostovanje dolazi s velikim hendikepom. Njihov najbolji strijelac i bez dvojbe najbolji igrač Moussa Marega je ozlijeđen, a kad se na to doda i ranija ozljeda Vincenta Aboubakara, jasno je da portugalski sastav ima problema s napadačima. Zbog suspenzije, Porto ne može računati niti na Jesusa Coronu i sigurno da će biti problema u napadačkom dijelu igre.

"Sretni smo što smo izvukli Romu, ali Roma je sigurno zadovoljna što je dobila nas u osmini finala. Mi želimo osigurati prolazak. Porto je jedan od najvećih klubova na svijetu i jasna je naša ambicija. Bit će to zanimljiva utakmica. U Ligi prvaka trebate iskustvo i hrabrost, ali i dosta snage. Potpuno smo spremni za ovu utakmicu", rekao je trener Porta kojemu Olimpico nije nepoznat jer je igrao za Lazio, Parmu i Inter.

Susret je na rasporedu u 21 sati, a pravdu će dijeliti Nizozemac Danny Makkelie.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Roma - Porto (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!