Nogomet

Bez velikih transfera u Ligi prvaka ove zime, klubovi uglavnom slične kvalitete kao i jesenas

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 12.02.2019.
Bez velikih transfera u Ligi prvaka ove zime, klubovi uglavnom slične kvalitete kao i jesenas
Foto: EPA

Iako se tijekom ovog prijelaznog roka puno pričalo o igračima koji bi mogli promijeniti klubove i pojačati čak i one najveće, u Ligi prvaka nije bilo previše promjena na popisu igrača koji kandidraju za nokaut fazu...

Schalke

Schalke ove zime nije rado previše izmjena u rosteru i u osminu finala ulazi uglavnom s onim igračima koji su iznijeli teret prvog dijela natjecanja. Klub su napustili Abdul Rahman Baba koji se vratio s posudbe u Chelsea, ali igrao je vrlo malo u Njemačkoj, brazilski veteran Naldo otišao je u Monaco, a Franco di Santo preselio je u Rayo Vallecano. Naldo je imao najveću minutažu u Ligi prvaka s odrađena četiri susreta po 90 minuta, no u Schalkeu imaju zamjenu za njega.

Nova imena su 19-godišnji krilni napadač Rabbi Matondo koji je stigao iz Manchester Cityja i više je ulaganje u budućnost, no i sada će polako dobivati minutažu, Jeffrey Bruma registriran je za nastavak natjecanja u Ligi prvaka i predstavljat će zamjenu za Nalda, a stigao je na posudbu iz Wolfsburga dok je za nastavak natjecanja registriran i Bastian Oczipka koji nije bio u krugu kandidata u grupnoj fazi.

Manchester City

City je bio dosta tih u ovom prijelaznom roku i nije radio neke transfere. Iz tog razloga nije bilo potrebe za nekim velikim promjenama na popisu igrača koji su registrirani za nokaut fazu Lige prvaka. Na popis su dodani Claudio Bravo koji je zbog ozljede izostavljen s popisa grupne faze, zatim je s B liste prebačen Gabriel Jesus te je dodan Philippe Sandler i to kako bi se proširila konkurencija na stoperu gdje je zbog ozljede van travnjaka opet Vincent Kompany.

S popisa su ispali Brahim Diaz koji je dres Manchester Cityja zamijenio onim madridskog Reala, Eliaquim Mangala koji je otišao na posudbu u Everton te mladi Luke Bolton.

Atletico Madrid

Najznačajnija akvizicija madridskog Atletica ove zime trebao bi biti Alvaro Morata koji je stigao na posudbu iz Chelseaja i to s jakim referencama, ali i dosta lošim izdanjima ove sezone. Ono razdoblje iz Reala i Juventusa kada je igrao odlično sada se čini nekako davno i Morata se mora iznova dokazati, ovaj put u drugom madridskom divu. Za nokaut fazu natjecanja registriran je i novopridošli mladi Argentinac Nehuen Perez koji igra na stoperskoj poziciji, a bio je na posudbi u Argentinos Juniorsima.

U odnosu na grupnu fazu natjecanja s popisa su otpali Gelson Martins koji je preselio na posudbu u Monaco te trojica mladih igrača koji ionako nastupaju u dresu B momčadi.

Juventus

Juventus je dodao dvojicu novih igrača, a isto toliko ih je otpalo s popisa. Novo ime je Martin Caceres koji je stigao na posudbu iz Lazija zbog krize s ozljedama u posljednjoj liniji, a priključen je i Leonardo Spinazzola koji je zbog ozljede propustio prvi dio sezone, ali sada se vratio.

Među igračima koji su na popisu za nokaut fazu nema Medhija Benatije koji je napustio Juventus i preselio u Al Duhail te Juana Cuadrada koji je operirao koljeno i neće ga biti duže vrijeme na travnjaku.

Manchester United

U odnosu na onu momčad koja je nastupala u grupnoj fazi Lige prvaka, Manchester United napravio je samo jednu promjenu. Kako ulaznih transfera nije bilo, maknut je s popisa jedino Marouane Fellaini koji više nije u Unitedu. Fellaini je otišao "trbuhom za kruhom" u Kinu te stavio potpis na ugovor sa Shandong Lunengom.

PSG

Najznačajnija akvizicija PSG-a ove zime je Leandro Paredes koji je bio na meti nekoliko klubova, ali je PSG bio najkonkretniji. Argentinac stiže iz Zenita i odmah je pojačao konkurenciju u momčadi. s popisa su ispali oni koji su već napustili klub, Tim Weah koji je posuđen Celticu te mladi Yacine Adli kojeg je PSG prodao Bordeauxu.

Tottenham

Spursi nisu imali posebnih promjena u ovom prijelaznom roku i samo je jedan igrač ispao s popisa dok je jedan ušao. Na popisu više nije Mousa Dembele, Belgijac koji je napustio redove Spursa i preselio u Kinu gdje će nositi dres Guangzhou R&F-a, a njegovo mjesto zauzeo je argentinski branič Juan Foythe. Mauricio Pochettino bio je nezadovoljan odrađenim poslom u prijelaznom roku i momčad nije jača nego što je bila, posebno jer ima problema s ozljedama.

Borussia Dortmund

Dortmundska Borussia svoje najvažnije pojačanje ove zime dovela je u posljednjoj liniji, potpis na ugovor s liderom njemačkog prvenstva stavio je Leonardo Baleri, 20-godišnji argentinski stoper koji dolazi iz Boca Juniorsa. Borussia ga je platila preko 15 milijuna eura.

U nokaut fazi Borussiji neće moći pomoći Jeremy Toljan koji je otišao na posudbu u Celtic, kao niti Shinji Kagawa koji je posuđen Bešiktašu.

Lyon

Nekih značajnih promjena nije bilo ove zime u Lyonu. Na popisu igrača koji će igrati u nokaut fazi Lige prvaka nalazi se Lucas Tousart kojem je otvoren prostor, a s popisa je izbačen Jordan Ferri koji je ionako napustio klub i preselio na posudbu u Nimes.

Barcelona

Trojica novih igrača nalaze se na Barceloninom popisu, a s njega su trojica otpala. Stigli su na posudbu Jeison Murillo iz Valencije i Kevin-Prince Boateng iz Sassuola dok je mladi Senegalac Moussa Wague prebačen iz B momčadi na popis za Ligu prvaka.

Među Barceloninim kandidatima više nisu dugotrajno ozlijeđeni Rafinha kojeg neće biti ove sezone na travnjaku, Munir El Haddadi koji je preselio u Sevillu te Denis Suarez kojeg je Barcelona do kraja sezone posudila Arsenalu.

Roma

Na Rominom popisu nema posebnih promjena. Momčad je praktički ista kao u nokaut fazi, Monchi je tijekom prijelaznog roka pokušao pronaći adekvatna pojačanja, nije uspio i Romina slika je nepromijenjena. Otišao je tek na posudbu Luca Pellegrini.

Porto

Najzvučnije pojačanje Porta za nokaut fazu svakako je Pepe, iskusni reprezentativac koji je dobio slobodne ruke od Bešiktaša i bez odštete je došao u Porto. Iz Santa Clare je stigao Fernando Andrade Santos koji bi trebao pomoći u teškim trenucima s napadačkim mukama u kojima se nalazi Sergio Conceicao.

Kako Vincenta Aboubakara neće biti duže vrijeme na travnjacima, Porto ga je maknuo s popisa, nema više niti Riechedlyja Bazoera koji se vratio s posudbe u Wolfsburg, Chidozie Awaziem poslan je na posudbu u Rizespor, a Sergio Oliveira u PAOK.

Ajax

U svakom prijelaznom roku dosta toga događa se oko Ajaxa pa ni ovaj nije bio izuzetak. Pojačanje amsterdamskog diva za nokaut fazu je Lisandro Magellan koji je stigao iz Boca Juniorsa, a na posudbu je došao Bruno Varela iz Benfice.

Što se tiče onih koji nisu ostali, tu su Luis Manuel Orejuela, malo korišteni desni bek koji je posuđen Cruzeiru te odlični branič Maximilian Wöber koji je posuđen Sevilli, a Magallan je stigao upravo na njegovo mjesto.

Real Madrid

Ovaj prijelazni rok bio je prilično tih kada je u pitanju Real Madrid. Čak se niti puno imena nije dovodilo u kontekst dolaska već ove zime. Novo ime u rosteru je mladi Brahim Diaz kojeg su Madriđani ugrabili iz Manchester Cityja, a na popisu više nema Kika Casille koji je nakon četiri godine grijanja klupe u Realu preselio u Leeds.

Liverpool

Niti Jürgen Klopp nije bio posebno aktivan iako je Liverpool imao puno problema s ozljedama u prvom dijelu sezone. U biti uz dvojicu mladih igrača aktiviran je Alex Oxlade-Chamberlain koji bi mogao pomoći kada se oporavi u kasnijoj fazi natjecanja.

S popisa su otpali Nathaniel Clyne i Dominic Solanke, Clyne će do kraja sezone biti na posudbi u Bournemouthu, a Solanke je u transferu preselio u isti klub.

Bayern

Oko Bayerna se spominjalo puno imena, ali kao što su i najavili u Münchenu ranije, za njih je važan prijelazni rok na ljeto. Tako je dodan tek mladi Amerikanac Alphonso Davies za kojeg se znalo da dolazi ove zime, a klub je napustio Sandro Wagner koji će minute skupljati u Kini u Tianjin Tedi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!