Košarka

Jackson propustio produžetak protiv Spursa, Jazzeri stvarali probleme Warriorsima, Boston opet svladao 76erse

Branimir Korać • srijeda, 13.02.2019.
Jackson propustio produžetak protiv Spursa, Jazzeri stvarali probleme Warriorsima, Boston opet svladao 76erse
Foto: EPA

Noćas hrvatski košarkaši nisu nastupili u NBA ligi, a u pet odigranih susreta u samo dva slavili su domaćini. U najjačem dvoboju na papiru Boston je bio bolji od Philadelphije, a novi poraz upisali su Los Angeles Lakersi...

Lakersi su opet pali ispod 50 posto. Novi poraz stigao je u Atlanti gdje su Hawksi bili bolji sa 117:113 bez obzira na triple-double LeBrona Jamesa koji je odigrao odličnu utakmicu, ali obrana Lakersa, izuzev zadnje dionice, nije izgledala dobro.

Junak domaćina bio je Trae Young koji je nakon odlaska Jeremyja Lina jedini pravi razigravač na rosteru i igrat će veliki broj minuta, a ovdje je pokazao kako se na njega može računati u tolikoj minutaži. Ključni igrači u završnici bili su Taurean Prince i Young, Prince je ubacio tricu, a Young dodao dva plus jedan za odvajanje u završnici nakon kojeg se Lakersi nisu vratili.

Po 22 poena kod Hawksa upisali su John Collins (osam skokova) i Trae Young (14 asistencija i šest skokova) dok je Prince dodao 17 poena i šest skokova. Kod Lakersa James je ubacio 28 poena uz 16 asistencija i 11 skokova, a po 19 poena dodali su Kyle Kuzma (pet skokova) i Brandon Ingram (šest skokova).

U jednoj od najlošijih večeri Anthonyja Davisa od dolaska u ligu, Orlando Magic pregazio je New Orleans Pelicanse sa 118:88. Davis je za 24 minute ubacio tri poena (1/9 za dva), a Nikola Vučević totalno ga je nadigrao na obje strane parketa. Crnogorac je susret završio s 25 poena i 17 skokova, a Davis je nastavio s neprepoznatljivim igrama otkako je Pelicansima poručio da ne ostaje.

Magic je bio raspoložen i imao je četvoricu igrača s 20 i više poena. Osim Vučevića, Evan Fournier upisao je 22 poena i šest skokova, a po 20 poena dodali su Aaron Gordon i Jonathan Isaac (sedam skokova).

Kod razbijenih Pelicansa E'Twaun Moore ubacio je 19 poena, a Jrue Holiday 16 uz šest asistencija.

Jaren Jackson propustio je priliku odvesti dvoboj u Memphisu u produžetak i Spursi su iskoristili šansu te upisali pobjedu. Naime sekundu prije kraja, kod 108:106 za Spurse, LaMarcus Aldridge prekršajem je zaustavio Jacksona koji promašuje prvo bacanje i pogađa drugo te samo smanjuje na 108:107.

Po 22 poena kod Spursa upisali su Aldridge (11 skokova) i Patty Mills dok je Rudy Gay dodao 15 poena, 12 skokova i osam asistencija. Kod Grizzliesa Avery Bradley upisao je 33 poena, šest skokova i šest asistencija, a Jonas Valančiunas 23 poena i deset skokova za 21 minutu.

Boston Celticsi nerješiva su enigma za Philadelphiju. I treći put ove sezone Celticsi su došli do pobjede te nastavili niz nakon što su izbacili Sixerse prošle sezone iz doigravanja. Ovdje je Philadelphia imala priliku u završnici, ali promašivala je slobodna bacanja i kasnije vanjske šuteve te je Boston odnio pobjedu.

Joel Embiid na pressici nakon susreta obrušio se na suce i za očekivati je da će dobiti novčanu kaznu. Nije bio blag i nije štedio riječi.

I bez Kyrieja Irvinga Celticsi su slavili predvođeni s 26 poena (6/7 trica) Gordona Haywarda, Al Horford dodao je 23 poena i osam skokova, a Jayson Tatum 20 poena i deset skokova. Kod Phile Embiid je ubacio 23 poena uz 14 skokova, a Jimmy Butler 22 poena uz devet skokova.

Golden State Warriorsi nisu imali jednostavan posao protiv Utah Jazza, ali Jazzeri već neko vrijeme stvaraju probleme Warriorsima. U zadnjih pet utakmica čak četiri puta su ih svladali, ali u šestom susretu Golden State bio je bolji. Susret je prelomljen u posljednjoj dionici koja je otišla na stranu Golden Statea.

Kevin Durant ubacio je 28 poena uz sedam asistencija, Stephen Curry dodao je 24 poena (5/14 trica) uz pet skokova, Klay Thompson 22 poena, a DeMarcus Cousins 12 poena uz deset skokova i pet asistencija. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 25 poena uz sedam skokova, Ricky Rubio 16 poena uz šest asistencija, a Rudy Gobert 13 poena uz 16 skokova.

NBA:
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 117:113
New Orleans Pelicans - Orlando Magic 88:118
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 107:108
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 109:112
Golden State Warriors - Utah Jazz 115:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!