Nogomet

Kutak za kladioničare: Najveći grčki derbi i neugodan posao za Karlovića na startu turnira u New Yorku

Branimir Korać • srijeda, 13.02.2019.
Kutak za kladioničare: Najveći grčki derbi i neugodan posao za Karlovića na startu turnira u New Yorku
Foto: EPA

Iako je Liga prvaka u središtu pozornosti sportskog svijeta ove srijede, odlučili smo se za druga tri para. Ivo Karlović igra tijesan meč u New Yorku, u Brazilu se ne očekuje golijada, a Panathinaikos uz vjetar s tribina dočekuje Olympiakos...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Vasco da Gama - Resende

U polufinalu Guanabara Cupa sastaju se Vasco da Gama i Resende. Dvoboj je to koji je do jučer bio upitan hoće li se održati ove srijede, međutim ipak je donesena odluka da odgode neće biti. Naime vrijeme u Brazilu je vrlo loše, najavljuje se jaka kiša praćena jakim vjetrom i vlasti su preporučile odgodu dvoboja. Međutim Nogometni savez Rio de Janeira potvrdio je kako će se susret ipak održati danas s početkom u 21:30 po lokalnom vremenu. Prodaja ulaznica za ovaj dvoboj na Maracani je prekinuta i ulaznice se više neće moći kupiti. Na tribinama će biti svega deset tisuća onih najhrabrijih koji su već kupili ulaznice, a iz Vasca poručuju da svi oni koji strahuju za svoju sigurnost i ne žele na utakmicu, mogu zatražiti povrat novca.

Postojala je opcija odgađanja utakmice za četvrtak, ali takvo što je odbačeno iz razloga što isti dan u velikom dvoboju sastaju se Flamengo i Fluminense stoga policija ne može osigurati sigurnost navijača za oba dvoboja. S obzirom na vremenske uvjete koji se očekuju u Riju, ne očekuje se dvoboj s puno pogodaka. Ionako Vasco i Resende nisu momčadi koje zabijaju puno golova u zadnje vrijeme pa je Vasco tako u zadnja tri kola tri puta slavio s po 1:0. Resende je u zadnje četiri utakmice tri puta odigrao utakmice s manje od tri gola i jedino je u zadnjem kolu slavio s 3:0 na svom travnjaku protiv Bangua. U svakom slučaju u otužnoj atmosferi na polupraznoj Maracani pod jakom kišom i na teškom travnjaku, ne očekujemo golijadu.

Prognoza: Zbroj golova manje od 3

Koeficijenti (Supersport): Manje od 3 gola 1.75, 3 ili više golova 1.85

Panathinaikos - Olympiakos

U polufinalu grčkog kupa sastaju se Panathinaikos i Olympiakos, najveći rivali i protivnici kod kojih je forma najmanji faktor kada se međusobno sastaju. Panathinaikos je domaćin i samim time favorit. Naime gostujući navijači ne mogu u dvoranu iz sigurnosnih razloga i kada igraju ovi protivnici, domaćin je uvijek priličan favorit upravo iz tog razloga. Nema nikakve sumnja da će tribine biti u zelenom, dvorana je već rasprodana i ulaznica nema. Panathinaikos će imati iza svojih leđa vojsku navijača, veliku podršku i Olympiakosu neće biti nimalo jednostavno. Ove sezone PAO ne briljira, ali niti Olympiakos u zadnjim nastupima nije se pokazao kao sigurna i razigrana momčad.

U grčkom prvenstvu Panathinaikos je zasad stopostotan i ima svih 15 pobjeda dok Olympiakos ima jedan poraz i to protiv Panathinaikosa. U Euroligi je drugačija priča, tu je Panathinaikos u problemima i tek na 12. mjestu dok je Olympiakos s tri pobjede više na šestom mjestu. Ali Blattova momčad je u negativnoj seriji u tom natjecanju i upisala je tri uzastopna poraza. U zadnjih šest međusobnih dvoboja domaćin je odnosio pobjedu i to prilično glatko. Ove sezone Panathinaikos je slavio dva puta, Olympiakos jednom. U ovom susretu PAO ne može računati na pomoć Nikosa Pappasa i Matta Lojeskog, Nick Calathes bit će spreman za nastup, a o Keithu Langfordu odlučit će se uoči susreta. Olympiakos potresa afera u kojoj je u javnost puštena snimke gdje Giorgios Printezis uoči susreta s Himkijem priznaje suigračima da već neko vrijeme nije dobio plaću što je uzburkalo duhove oko kluba. Inače, u ovom susretu Blatt lako moguće neće moći računati na Kostasa Papanikolaoua.

Prognoza: Pobjeda Panathinaikosa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Panathinaikosa 1.50, Neriješeno 20.0, Pobjeda Olympiakosa 3.50

Ivo Karlović - Radu Albot

Ivo Karlović u prvom kolu turnira u New Yorku igra protiv Moldavca Radua Albota. Karlović je blagi favorit u ovom dvoboju, ali mora biti oprezan, Albot je prošlog tjedna u Montpellieru igrao jako dobro. Moldavac je dogurao do polufinala na turniru na kojem je Karlović ispao već u prvom kolu protiv Marcela Granollersa. Ovdje će hrvatski tenisač tražiti prolaz u drugo kolo, a očekuje se vrlo tijesan i neizvjestan meč, kakvi su gotovo svi u kojima nastupa Div sa Šalate. Naime prošli meč protiv Granollersa Karlović je izgubio sa 7:6, 6:7, 7:6, protiv Nishikorija sa 6:3, 7:6, 5:7, 5:7, 7:6, Hurkacza je dobio u četiri seta, sva četiri otišla su u tie-break, s Andersonom je igrao tri tie-breaka pa je tako u zadnjih 15 odigranih setova njih čak 12 otišlo u tie-break.

Albotova forma govori kako bi mogao stvoriti problema Karloviću pa ne bi bilo nikakvo čudo da setovi opet završe u tie-breaku ili, pak, da se odluči o prolazu u tri seta. Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj, Karloviću bi trebala više odgovarati ova podloga, ali pitanje je koliko će uspjeti pritisnuti servis Moldavca koji je ispred njega i na ATP ljestvici.

Prognoza: 26 ili više gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 26 gemova 1.85, 26 ili više gemova 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!